USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Межі Волинської області можуть розширитися

12 Грудня 2017 12:14
Оскільки до Берестечка хоче приєднатися село Пляшева Рівненської області, на території якого розташоване «Поле Берестецької битви», депутати облради планують звернутися до центральних органів влади щодо врегулювання питання зміни меж області.

Про це йшлося під час форуму «Регіональний розвиток Волині в контексті децентралізації» 12 грудня.

Організатор форуму - Волинський відокремлений підрозділ Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» за підтримки програми «U-LEAD з Європою» та Міністерства регіонального розвитку.

Перший заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик зазначив, що перші суперечки в облраді виникали щодо того, чи дотриманий принцип добровільного об’єднання громад. Спільними зусиллями, через дискусії, стали приводити документи до такого вигляду, коли в депутатів не лишалося сумнівів, що враховані усі пропозиції і принцип добровільності дотриманий. Втім, лишаються окремі перепони на шляху створення ОТГ – наприклад, Оваднівська ОТГ не могла провести вибори, тому що до неї долучилася сільрада з іншого району і закон не дозволяв входити в одну ОТГ сільським радам різних районів.

Олександр Пирожик відзначив, що облрада завжди надавала достатньо уваги питанням об’єднання громад і профільна комісія з питань законності іноді навіть двічі збиралася перед сесіями. Він нагадав, що під час останньої сесії депутати ухвалили два рішення, пов’язані з ОТГ – надали дозвіл на внесення змін у перспективний план та прийняли звернення до центральних органів влади щодо внесення змін до законодавства, які дозволили б окремим селам, які історично тяжіють до центрів ОТГ, приєднуватися до них. З його слів, на Волині є понад 20 випадків, коли два-три села з однієї сільради бажають приєднатися до однієї ОТГ, а два-три села – до іншої, тож депутати хотіли б, щоб їхню пропозицію врахували.
Також болісним питанням, з його слів, лишається питання коригування меж області: за Берестечком фактично закінчується Волинська область, а поле Берестечківської битви розташоване на території села Пляшева Рівненської області.

Тому, можливо, депутати Волиньради розглядатимуть це питання та звертатимуться до центральної влади з проханням врахувати історичне значення і врегулювати такі випадки в Україні, дотримуючись принципу добровільності об’єднання громад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Марія Показати IP 12 Грудня 2017 12:42
А з чого ви взяли, що Пляшева хоче приєднатися до Берестечка? Вони приєднуються до Демидівської ОТГ, в них вже вибори були.
тиць-здиць Показати IP 12 Грудня 2017 13:21
а це не буде анексією території сусіда?
лучанин Показати IP 13 Грудня 2017 06:28
До Панами нехай приєднуються.
лучанин Показати IP 13 Грудня 2017 06:31
То для чого вибори проводили для приєднання в Демидівську ОТГ циркачі ці сміх тай годі вони самі незнають що хочуть .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus