USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На Волині незаконно нарубали лісу більше, як на мільйон

21 Серпня 2014 18:35
ДП «Львівський військовий лісокомбінат» заподіяло шкоду навколишньому середовищу на суму 1286071,78 гривень. Про це інформує ПроКовель.

Державною екологічною інспекцією у Волинській області проведено перевірку додержання вимог законодавства про охорону та раціональне використання лісових ресурсів ДП «Львівський військовий лісокомбінат».

Як повідомили у прес-службі Держекоінспекції, під час проведення перевірки виявили порушення вимог чинного законодавства цим підприємством в частині незаконної рубки. Працівниками Луцького військового лісництва ДП «Львівський військовий лісокомбінат» проведено санітарну рубку на території військових містечок. Лісорубні квитки на проведення санітарної вибіркової рубки видано із перевищенням наданих службових повноважень, оскільки землі та ліс у лісокористування ДП «Львівський військовий лісокомбінат» у встановленому порядку не надавались.

На підставі виданих лісорубних квитків лісництво здійснило рубку 115 дерев породи дуб на території військового містечка у селі Черкаси Ковельського району та 91 дерева породи дуб на території військового містечка міста Ківерці Волинської області. Такими діями ДП «Львівський військовий лісокомбінат» заподіяло шкоду навколишньому середовищу на суму 1286071,78 гривень.

З метою відшкодування завданих збитків на користь держави в особі Державної екологічної інспекції у Волинській області Волинською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Західного регіону України подано позовні заяви до господарського суду Львівської області.

У березні 2014 року Господарський суд Львівської області своїми рішеннями зобов'язав стягнути з ДП «Львівський військовий лісокомбінат» завдані державі збитки в сумі 1286071,78 гривень.

Виконавчі листи по справі для примусового стягнення збитків передані до державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Львівській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
увч Показати IP 21 Серпня 2014 19:05
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus