USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Попри оголошений сезон тиші на Волині триває нелегальна вирубка лісів

27 Травня 2021 12:53
На Волині попри оголошений сезон тиші триває нелегальна вирубка лісів. Зокрема, у Старовижівському районі депутатам вдалося викрити схему крадіжки лісу, коли за одними документами деревину вивозили кілька разів.

Про це 27 травня під час засідання сесії Волинської обласної ради проінформував депутат Олександр Пирожик.

З його слів, проблеми нелегальної діяльності у лісовій сфері актуальні для Волині вже давно. Зокрема, лише протягом останнього місяця у ЗМІ неодноразово йшлося про незаконну вирубку лісів та діяльність пилорам у Камінь-Каширському районі.

Нагадаємо, під час зйомок на одній із пилорам у Стобихівці Камінь-Каширського району на знімальні групи телеканалів «1+1» та «Аверс» здійснили напад.

Разом із тим депутат Камінь-Каширської райради від партії «ЗА Майбутнє» Богдан Пташник ініціював створення слідчої комісії райради щодо незаконної вирубки лісу в районі та щодо нападу на журналістів.

«Відкриваються кримінальні провадження, закриваються, змінюються голови обласних рад, прокурори, а проблема залишається. До того ж відбуваються певні маніпулятивні інформаційні технології, коли нас, депутатів, запрошують висаджувати дерева і після того, як ми на позитиві це зробили, розпочалася активна вирубка лісів, та ще й нестиглих порід. І це відбувається в період тиші», – обурюється Олександр Пирожик.

Читати ще: «Кожного дня близько 20 фур вивозять дошки в Європу». Показали масову заготівлю лісу на Волині. Відео

Він зазначив, що у більшості після розголосу правоохоронці й справді відкривають кримінальні провадження щодо фактів незаконних вирубок лісу, але потенційним винуватцям, зазвичай, інкримінують найлегші статті, коли притягнути винних до реального покарання практично неможливо.

Обранець громади зауважив, що після запиту до прокурора під час минулої сесії йому стало відомо про дві відкриті кримінальні справи щодо незаконної вирубки лісу.

«Маємо десятки випадків, задіяні десятки людей, водії... Але прокуратура замість того, щоб зупинити діяльність конкретної організаційної схеми, приписує їм такі статті, за якими не можна покарати. Як розслідуються такі справи, можна побачити на телеканалі «Аверс», де прокурор каже, що вже, мовляв, два місяці ведуть перемовини з власниками пилорам, які нібито використовують таку велику кількість деревини для власних потреб. У таке тільки дурень може повірити! А тим часом один наш депутат дослідив, що у Старовижівському районі під одними й тими ж документами вивозиться деревина по декілька разів», – підкреслив доповідач.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ОДІН. Показати IP 27 Травня 2021 17:23
В цій тиші чути шелест зелених купюр.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus