USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Оприлюднять перелік водних об’єктів Волині

3 Березня 2015 15:15
Для того, щоб знайти ефективних користувачів для ставків та озер області, в облдержадміністрації планують оприлюднити реєстр усіх водних об’єктів регіону.

Про це йшлося під час прес-конференції з приводу використання територій орнітологічних заказників поблизу села Несвіч, що відбулася 3 березня у Луцьку.

Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук, невдовзі планують оприлюднити реєстр всіх водних об’єктів області, щоб шукати таким чином ефективних користувачів для цих територій.

Своєю чергою, начальник управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Волинській області Тарас Куньчик на запитання директора ТОВ «Карпус» Романа Івасишина про те, чому один зі ставків у селі Несвіч перебуває нині в оренді, а для того, щоб взяти в оренду інші, потрібно виконати оцінку вартості об’єкта, відповів, що вказану водойму надали в оренду в 2002 чи 2003 році. На той момент, мовляв, заборони про надання в оренду водних об’єктів на території природно-заповідного фонду не було. Відповідний закон вступив у силу в 2013 році. Відтак, підприємство «Амур» має право користуватися цим об’єктом.

З його слів, одним із питань для робочої групи буде те, що робити із об’єктами на території природно-заповідного фонду, які вже надані в оренду. Загалом, з його слів, 426 водних об’єктів в області раніше надані в оренду.



Сергій Кошарук на питання про те, скільки коштів надійшло до бюджету за оренду водних об’єктів, зазначив, що скерує запит фінансистам. Він підкреслив, що через зміни в бюджетному законодавстві сплата за користування такими об’єктами зараз буде більшою. Посадовець визнав, що чимало водних об’єктів тепер «у підвішеному стані», тому що без здійснення нормативно-грошової оцінки вартості таких об’єктів неможливо організувати аукціон щодо оренди водойм.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 4 Березня 2015 09:18
Дерибан продовжується. Прямуємо в Європу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus