USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На Волині оштрафували бізнесмена за кавовий апарат на російській мові

23 Жовтня 2017 11:30
За відсутність української мови у кавовому автоматі, підприємця з міста Каменя-Каширського Пужняка І. В. притягнуть до адміністративної відповідальності.

Про це повідомляє «Район. Камінь-Каширський».

На адресу Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області надійшло звернення від громадянина Камінь-Каширського району про те, що по вул. Волі, 44, на території Камінь-Каширського вищого професійного училища встановлений кавовий автомат, що не доступний для громадян українською мовою, або якість української не належного рівня.

«Інформація про послуги в меню поданих кавоматів подається іноземною мовою. Зафіксовані факти порушують закон «Про захист прав споживачів», а ще свідчать про неповагу їх власників до україномовних громадян», – йдеться у зверненні.

Дирекція училища повідомляє, що згідно договору № 1042 оренди нерухомого майна кавомат належить підприємцю Ігорю Пужняку.

За вказаною адресою проведена перевірка щодо дотримання законодавства про захист прав споживачів при наданні послуг кавових апаратів.

Під час перевірки встановлено, що відомості про продукцію оформлено з порушенням законодавства про мови. А ще на момент перевірки були відсутні книга відгуків та пропозицій та журнал реєстрації перевірок.

За вищевказані порушення фізичну особу-підприємця Пужняка І.В. притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 155-1 «Порушення порядку проведення розрахунків».

Виявлені недоліки підприємець усунув і тепер Меню кавового автомату з належною українською мовою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Активіст Показати IP 23 Жовтня 2017 12:01
не подобається, не пий. маразм
Бе Показати IP 23 Жовтня 2017 12:11
А в Верховній раді вже всі по-українськи разговаривают? Якось там права українців не порушуються.
Андрій Показати IP 23 Жовтня 2017 12:33
полішуки нас..ли сусіду
Юра Показати IP 23 Жовтня 2017 15:14
Чого вмішуватись у бізнес ??? . Це є його реклама на російській мові , давайте тоді всі таблички будемо писати на украінській мові і що з того вийде ????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus