USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині просять допомогти дітям зниклих безвісти бійців

11 Серпня 2015 12:14
Найменш соціально захищеною категорією населення називають громадські активісти дітей зниклих безвісти учасників АТО – кошти на оздоровлення цих дітей хочуть знайти в обласному бюджеті.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 11 серпня.

Як зазначив голова ГО «Об’єднання активістів» Костянтин Зінкевич, протягом проведення АТО з’явилося чимало не лише поранених та загиблих, а й зниклих безвісти.

Категорія дітей зниклих безвісти військових лишається найменш соціально захищеною і спроба вплинути на вирішення питання за допомогою Кабміну займатиме багато часу. Отже, просять виділити кошти з обласного бюджету на оздоровлення цих дітей (наразі в області налічується 17 родин зниклих безвісти військовослужбовців).

Активіст наголосив, що звернення щодо оздоровлення дітей, членів сімей загиблих, постраждалих учасників АТО у волинських санаторіях подали на розгляд депутатів ще 19 травня.

Очільник ГО «Разом-Україна» Юрій Безпятко зауважив, що наразі немає докладного списку родин, але це питання можна швидко вирішити. Він розповів, що у минулі роки працівники департаменту соціального захисту населення проводили обстеження житлових умов, визначаючи необхідні для допомоги кошти.

Аналогічні акти обстеження, з його слів, можна робити для родин зниклих безвісти.

Голова комісії Анатолій Грицюк запропонував доручити профільним підрозділам ОДА систематизувати базу даних родин зниклих безвісти та внести на розгляд комісії конкретні пропозиції з приводу коштів, які потрібні на оздоровлення дітей.

Члени комісії підтримали цю пропозицію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus