USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Волині простежили шлях сміття від смітника до полігону

18 Грудня 2016 15:46
Грибовицька трагедія на сміттєзвалищі змусила, як простих людей, так і вищі чини влади задуматись над тим, що територія України просто завалена сміттям. Загальна площа усіх сміттєзвалищ нашої країни дорівнює площі такої держави, як Данія або це суцільне сміттєзвалище на Волинську і Рівненську області, пише Район.Ковель.

Ковельське сміттєзвалище нині займає територію понад п’ять гектарів і перебуває на балансі комунального підприємства «Добробут». Його офіційно відкрили у 1999 році на ділянці площею в один гектар.
У 2011 році полігон був заповнений сміттям на 100 відсотків і довелось збільшувати площу захоронення сміття. На початок 2016 року кількість прийнятих побутових відходів вже становила 332,0 тисячі тонн, або 1443,4 тисячі метрів кубічних. В березні міське управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства стверджувало, що Ковельське сміттєзвалище у такому стані ще може пропрацювати не більше півтора року й прийняти 185,4 тисячі кубічних метрів сміття.
Зрештою, довелось серйозно задуматись над будівництвом сміттєпереробного заводу і навіть, залучили голандського інвестора для дегазації полігону (через спеціальні установки примусово уловлюватимуть небезпечний, надзвичайно шкідливий біогаз, який там роками накопичується, його перероблятимуть, очищатимуть, а взамін отримуватимуть електричну і теплову енергію, котру реалізовуватимуть).

За словами заступника міського голови Андрія Товстиги, фірма ТОВ «ОЗОН БІОГАЗ КОВЕЛЬ ІНВЕСТМЕНТ», яка зареєстрована в Ковелі, сплачуватиме до міського бюджету чималу суму податку та виділятиме щоквартально 140 тисяч гривень на реалізацію заходів із покращення екологічної ситуації в місті.

Журналісти тим часом прослідкували шлях сміття від міста до полігону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
axab Показати IP 19 Грудня 2016 09:04
Реанімаційний Пакет Реформ закликає Парламент України нарешті прийняти децентралізаційні законопроекти: http://rpr.org.ua/news/reanimatsijnyj-paket-reform-zaklykaje-parlament-nareshti-pryjnyaty-detsentralizatsijni-zakonoproekty/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus