USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

На Волині провели в останню путь 22-річного Героя

21 Березня 2016 09:37
В останню дорогу демобілізованого бійця Луцького прикордонного загону Івана Пащука 20 березня прийшли провести його близькі та побратими.

Біль та порожнеча ще довго пануватиме в будинку Пащуків. Він пішов… Лишивши по собі напис на стіні «Прости, мамо…»

Про це йдеться насторінці спільноти Народна самооборона Рожище у Фейсбуці.

Нагадаємо, на 22-му році життя відійшов у Вічність демобілізований військовослужбовець Іван Пащук з села Залісці Рожищенського району.



Чому пішов із життя Іван Пащук? Напевно, так і залишиться для кожного загадкою. Адже, в рідних Залісцях про нього говорять тільки хороше. Сільський голова Галина Микитюк, каже про Івана, який був її сусідом, що хлопець був добрим, дуже роботящим, зажди відкликався на прохання допомогти.

- Я Івана знаю зі служби, були в одному підрозділі, - говорить Руслан Мигдалюк, голова ГО «Рожищенського районного об’єднання учасників АТО». - Хлопець був снайпером. Відповідальний, виконавчий, про таки говорять «спец своєї справи». Нещодавно я з ним спілкувався, дізнавався де працює, як справи, запитав, чи не хоче, бува, піти знову до війська за контрактом. Але почув таку відповідь: «Я вже наслужився…». Коли ж мені повідомили, що з Іваном така біда трапилася, відразу не повірив, бо це була людина зі «снайперською витримкою»…



«Як важко підібрати слова, коли життя, з власної волі, покидають молоді», - йдеться у дописі.

«Іван - людина, яка пережила війну. І не просто побувала десь там на задвірках, а була в самому пеклі – на передовій. В час, коли ми, жителі мирної України, думали, що там на сході невеличкий конфлікт, який ось-ось вщухне, хлопці просто «вигризали» право на життя…

Тоді вони були потрібними для нашої держави… А чи цікавляться ними після демобілізації? Напевно, що не дуже. Бо, погодьтеся, далеко не кожен із тих, хто повернувся з війни, пройшов психологічну реабілітацію. Та й чиновники ними «переймаються» переважно на свята або як от, сьогодні, на похороні.

І випадок з Іваном Пащуком вкотре переконує в тому, що людині, яка бачила смерть, вкрай необхідно за допомогою спеціалістів правильно виходити із стану «війна-мир». Бо, на жаль, є такі випадки, коли життєві складнощі демобілізовані вирішують впадаючи в крайнощі – п’ють, дебоширять, або ж вкорочуючи собі віку», - йдеться у дописі.

Як важко підібрати слова, коли життя, з власної волі, покидають молоді… Іван Пащук, 22-річний житель села Залісці Рожище...

Опубликовано Народна самооборона Рожище 20 марта 2016 г.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ната Показати IP 21 Березня 2016 15:09
я так і непоняла, чого він загинув?
до ната до ната Показати IP 21 Березня 2016 17:13
Бо ти ната "непоняла", а якби читала, то б ЗРОЗУМІЛА, що хлопець покінчив життя самогубством. А що треба розписувати все? Ще фото з мотузкою поставити? Читай між рядками! А мотив "чого", то вже бідний хлопець не розкаже... На жаль...
До Ната до ната Показати IP 21 Березня 2016 17:58
Сам собі вкоротив віку. Самогубець.
Анонім до До Ната Показати IP 21 Березня 2016 22:36
вам легко про це говорити а як для рідних
закон Показати IP 22 Березня 2016 11:43
к*зли ищьо атветят на джипе
людина Показати IP 22 Березня 2016 15:07
може його довели?всяких отморозків хватає. сім я то знає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus