USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині розпочався «перепис» мисливських тварин

13 Січня 2016 08:00
Користувачі мисливських угідь Волинської області розпочали зимовий облік мисливських тварин 11 січня. Він триватиме до кінця місяця. Попри самих 48 користувачів до проведення обліку долучаються працівники Державної екологічної інспекції і Державного управлiння екологiї та природних ресурсів, обласної організації Товариства охорони природи, Національних природних парків та громадськість. Про це пише Сергій Цюриць на сторінках Волинської газети.

Чому саме зараз розпочинається ця щорічна акція, розповів начальник сектору мисливського господарства ВОУЛМГ Руслан Люшук.

«Обліку звірів сприяє наявність сніжного покрову, – каже Руслан Володимирович. – Адже більшість із них уникає будь-яких зустрічей з людьми, навіть працівники єгерської служби не завжди можуть побачити лося чи оленя, не кажучи вже про дрібну звірину. Методом прогону чи поквартального дослідження (якщо це лісові угіддя) сніжного покрову або ж обходу польових та болотних угідь природоохоронцям по слідах вдається визначити присутність і видового, і кількісного і навіть вікового складу мисливських тварин».

Серед тих господарств, що вже провели зимовий облік тварин, – ДП «МГ «Звірівське», ДП «Ківерцівське ЛГ», ДП «Цуманське ЛГ», Ківерцівська та Рожищенська районні організації УТМР, ТзОВ «Майдан Мисливський»… Порахують звірів і в Черемському природному заповіднику, хоч полювання там цілорічно заборонене. Останніми «перепис» дичини проведуть ДП «Шацьке УДЛГ» та ТзОВ «Шацьке мисливське господарство».

Скільки звірів мешкає зараз на Волині, стане відомо вже на початку лютого.

На фото автора: олені плямисті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
міша Показати IP 13 Січня 2016 17:55
В Колківському ДП вже не має що рахувати, мисливтвознавець Байцим С.В разом із своїм кумом Ребером та лісничим Наглюком в неділю в Рудниківському лісництві влаштували собі справжній мисливський релакс. Ціна такого відпочинку одна самка в кабана,козел, коза і два лиси. От такі природолюби.
;ліс Показати IP 16 Січня 2016 21:40
це той Байцим, що в має бути директором в Звірові???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus