USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Інформацію про вільні ділянки для волинських бійців систематизують

1 Листопада 2016 18:50
Очільника ГУ Держгеокадастру в області просять надати інформацію щодо вільних ділянок для учасників АТО - на проблему з отриманням ділянок під забудову звертають увагу бійці-лучани.

Про це йшлося під час прийому громадян в голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці 1 листопада.

Учасники АТО з Луцька, які були мобілізовані ще під час першої хвилі мобілізації у 2014 році, Василь Наумчук та Назар Горошко розповіли, що на початку цього року зверталися з листами до сільських рад, розташованих поблизу Луцька, щодо виділення земельних ділянок під будівництво для учасників АТО. У відповідь отримували лише відмови, відтак звернулися до заступника голови облради Олександра Пирожика. Він спрямував звернення заступниці голови ОДА Світлані Мишковець. Від неї надійшла відповідь про те, де в області наявні земельні ділянки. Після цього вони зверталися у Жидичинську сільраду Ківерцівського району та сільради Луцького району, згадані у відповіді посадовця, але знову ж таки отримували відмови.


Зі слів учасників АТО, вільні ділянки були у межах Маяківської (Княгининської) сільради, але сільский голова сказала їм, що першою чергою їх отримуватимуть місцеві мешканці, а потім – учасники АТО.

У відповідь на це голова облради Ігор Палиця пообіцяв, що підготує лист на ім’я начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василя Василенка щодо надання інформації про те, де є ділянки для учасників АТО, в якій кількості, і куди та до кого бійці можуть звертатися для того, щоб отримати ділянки. Після отримання відповіді на лист заявників поінформують.

Голова Волиньради також зауважив, що спілкувався з представниками організацій учасників АТО, які запевняли, що самі здатні вирішувати це питання. Так, коли під час однієї з сесій облради хотіли заслухати Василя Василенка, представники спілок стверджували, що земельні ділянки роздають в області нормально. Він відзначив, що, коли звичайні учасники стикаються з проблемами під час пошуку земельних ділянок, це «значить, у спілках щось не так».


Нагадаємо, нещодавно Василь Василенко інформував про те, що на Волині у власність учасників АТО та членів родин загиблих передали понад три тисячі земельних ділянок. Раніше повідомлялося про те, що понад два десятки учасників АТО подавали заяви на отримання земельних ділянок, але чиновники понад півроку не реєстрували документи. Окремі місцеві ради надавали неправдиву інформацію про наявність вільних земельних ділянок, роздаючи їх згодом «кому треба». Резонансним стало питання однієї з сільрад у Шацькому районі, де сільська та районна ради категорично сприйняли питання надання ділянок учасникам АТО на своїй території.

До слова, у рамках зустрічі воїнів АТО з головою облради у березні цього року йшлося про надання вільних ділянок забудовникам, які, своєю чергою, забезпечили б квартирами учасників АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus