USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині – афери з виділенням землі бійцям АТО

22 Лютого 2016 14:02
Деякі місцеві ради, зокрема в Луцькому районі, надають неправдиву інформацію про наявність вільних земельних ділянок, роздаючи згодом їх «кому треба». Натомість дехто із учасників бойових дій, отримавши землю під Луцьком, вимогливо домагається ще й ділянки на березі озера Світязь, чи в іншому, не менш привабливому місці.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови ОДА сьогодні, 22 лютого.

Так, зі слів начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василя Василенка, на Волині надійшло 5653 заяви від учасників АТО з проханням виділити їм земельні ділянки. У майже 67% випадків, а це 3765 заяв, виділені ділянки, загальною площею 1747 гектарів.

Найбільше, зауважив він, надходить заяв з проханням виділити землю в межах, або в околицях міст обласного значення та біля озера Світязь.

Нагадаємо, щодо однієї ділянки в Шацькому районі назріває конфлікт. Адже органи влади планують виділити 26 гектарів землі для розподілу між бійцями АТО. А ось мешканці села Пульмо проти, бо це, переконують, землі пасовища. В ОДА кажуть, що земля за межами села, та й схеми землеустрою в районі немає, відтак і прав у мешканців села на цю землю не більше, як у заявників. Вочевидь, згадана ситуація матиме продовження, оскільки представникам ветеранської спілки бійців АТО в облдержадміністрації пропонують зустрітися з селянами.

Для зняття соціальної напруги з приводу звернень до Луцької міської ради, де вільної землі обмаль, каже Василь Василенко, земельні ділянки пропонують отримувати біля міста та на берегах «мальовничих озер». Причому принцип виділення таких ділянок буде шляхом формування масивів, аби до них можна було провести комунікації та розвинути інфраструктуру. За таким принципом виділена земля у Ківерцівському, Луцькому, Шацькому, Іваничівському районах.

Василь Василенко також запропонував органам місцевого самоврядування зарезервувати земельні ділянки для бійців АТО. А також, коли пропонувати ці ділянки, надавати фотографії.

Крім того, під час наради стало відомо, що деякі сільські ради надають неправдиву інформацію про наявність земельних ділянок. Зокрема, додав голова ОДА Володимир Гунчик, у Луцькому районі сільські ради пишуть листи, що вільної землі немає, натомість в той же час виділяють землю «потрібним людям». З цим повідомленням, переконує, він звернеться до прокуратури.

Крім того, в області створили електронний реєстр заяв, аби не було зловживань і з іншого боку. Бо вже є випадки, коли волиняни пишуть по 2-3 заяви до різних місцевих рад. Приміром, є випадки, що людина отримала землю біля Луцька і активно просить земельну ділянку на березі озера Світязь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 22 Лютого 2016 14:59
Герої називаються.Всі їм пільги і землю ще в Києві хай дають,відмініть цей дурний закон. Вони землю хочуть пільги і квартири чи батьківщину захищають.Жах
очевидно Показати IP 22 Лютого 2016 15:47
Тіпа атошник Савчук, який хотів стати головним лісником Волині, а потім головним земельником Волині, аферист ще той, якого Клімчук поганою мітлою погнав за оборудки, має вже ділянку в Жидичині і довбе всіх щоб йому ще й біля Світязя дали землю...чесний, хлібало відкормив по саме не хочу...
неймовірно до очевидно Показати IP 23 Лютого 2016 10:38
Але і сучасних керівників ГУ Держгеокадастру "хлібало" не менш відкормлене. Дуже добре сидіти на дерибані земель сільськогосподарського призначення і говорити про те, що то люди винні. Бог розсудить, але на мою думку на злодію і шапка горить.
укроп Показати IP 22 Лютого 2016 15:54
Видавати по містю прописки.
Волинянин Показати IP 22 Лютого 2016 22:37
Видовати на узбержі Криму .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus