USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Тисячі волинських гектарів - в бур’янах і пустують

14 Лютого 2014 08:19
На Волині 242 тисячі гектарів пустує. Це землі, які не використовують у сільському господарстві, тож останні й заростають бур’янами.

Про це йшлося під час засідання колегії державної інспекції сільського господарства в області «Звіт про роботу державної інспекції сільського господарства в області за 2013 рік» учора, 12-го лютого.

«У Білорусі кажуть, що ми заросли в бур’янах і поляки так говорять…, то про яку Європу можна говорити!?», - наголосив заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк.

Посадовець зазначив, що найбільше земель заросли бур’яном в Іваничівському районі. Він каже, що таких - половина.

Голова Іваничівської РДА Лідія Томашевська прокоментувала дорікання: «Я не буду такого казати скільки в нас не обробляється землі, але робота у цьому напрямку йде. Торік ми отримали в бюджет на 16% більше грошей за плату за землю, а це говорить, що на землі працюють.»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Корінний лучанин Показати IP 14 Лютого 2014 08:43
Пане КАРПЮК! А ви зробіть відеозйомку цих земель в період заростання цих земель бурянами і покажіть її цій голові ОДА! В неї робота ще дуже довго буде йти ПІШКИ. Вони ТУФТУ гонять конкретно, хай дасть розшифровку цих 16%. ВІСМ БУДЕ ЯСНО ЩО ПО ЧІМ. А ТАК , ПУСТИЙ БАЗАР.
ого до Корінний лучанин Показати IP 14 Лютого 2014 16:12
" ...покажіть її цій голові ОДА..." а хто вже голова ОДА?! а карпюк то так, пил пускає, імітує роботу, кліма пішли і йому стрьомно, шоб не поперли тіпа працює, активізувався. а де ти розумник раніше був? до речі, а грицюк 2 га в прилуцькому "під помідори" загріб, теж бурян росте, тра забрать і віддать людям.
володимир до корінни Показати IP 14 Лютого 2014 09:00
пані Томашевська не те що голови ОДА не доросла вона і на голову РДА НЕ ТЯНЕ. А СТОСОВНО ТОГО ЩО іВАНИЧІВСЬКИЙ РАЙОН САМИЙ ЗАДРІПАНИЙ ТО 100 відсотків
Богдан до володимир до корінни Показати IP 14 Лютого 2014 16:03
та Іваничивський ще ляля, тягне вона нормально, ти до нас в Камінь-Каширський поїдь, порівняй, от де ж-па так ж-па....
Корінний лучанин до володимир до корінни Показати IP 14 Лютого 2014 17:55
Я допустив помилку в коментах , замість голові РДА написав ОДА. Це без всякого натяку. А все решта, то мій погляд на цю проблему.
Ваня Показати IP 14 Лютого 2014 09:42
Правильно всі полішуки в Луцьку і в Польщі,Італії,Португалії на їх городах спину гнуть і дупи витирають.А своя хай облугує.А це тому, що працювати на землі не вигідно. Тому, що працю свою потрібно віддати спекулянтам,перекупщикам,які у селян беруть продукцію за копійки, а наживаються на 200 процентів.У Польщі, якщо людина вироує картоплю,то в неї її забирають вже з осені, вона знає очно що її в неї куплять і по якій ціні,Крім того врожай застрахований від негоди і непогоди. А в нас,що поїдуть бандити скуплять в селя свиней по 15 грн., а продають по 60-780 і нікому нема ні до кого діла.Скоро у нас скуплять землі німці, а ми будемо працювати на них на своїй землі. Така ми нація нікому не потрібна.Що ця чиновниця чи той чиновник тямить у землі, вона їм потрібна. Кого учать, як працювати на землі селянина, вони тупаки,які ніколи не працювали на землі і не будуть Вони тільки бабло відшибають. Це колись були господарі,агрономи, а не політологи і філологи управляють нами.Доки не буде кожен професійно займатися своїм ділом толку не буде.А цього не буде ніколи.Вони ставлять свій свого,брат,сват і т.д.Колись цінувалося ремесло,що ти можеш зробити своїми руками, а купив диплома, а в голові нуль .Не робить ні головою, ні руками, ні ногами.Барани та й годі Така й держава наша.Зайшли в тупик,а світла в кінці тунелю нема.Хай по цих городах будуть з голоду дохнути,будуть землю обробляти,па не сидівти по кабінетах кавусю г аняти-це працюють називається.
Не корінний лучани Показати IP 14 Лютого 2014 09:50
Найбільше землі гуляє в Локачинському районі. В районі 300 корів і більше нічого немає. Подивіться по дорозі на Володимир-Волинський локачинські села від самого кордону луцького району: Окорськ, Юнівка, Затурці, Маньків, Холопичі, Молчанів, Війниця... Там буряни вдвічі вищі за голову РДА - болтуна Мазурка. Кого тримають на посадах!?
ого до Не корінний лучани Показати IP 14 Лютого 2014 16:14
локачинський район? нєє, не чув)
питання Показати IP 14 Лютого 2014 13:14
А де ж результати роботи за часи незалежності, обіцянки 90-х років, що Україна завалить Європу хлібом і салом? Нагосподарювались?
перехожий Показати IP 14 Лютого 2014 16:23
дорогий тов. карпюк. сходіть у супермаркет та подивіться на вал імпортованої продукції, її ввозять не прості громадяни, а "наближені" особи. тому ваша ОДА сама в першу чергу не сприяє розвитку сільського господарства, бо сприяти ви не можете, бо ви не можете зупинити імпорт чужих овочів, бо вам за це дадуть по руцях, бо ви не можете зупинити контрабанду польського мяса, бо теж не поцьомають, бо ви не можете зробити кредит на сільгосптехніку для фермера під 4% річних, бо ви не можете вплинути на ріст цін на пальне 2 рази на рік (на посівну і на збір урожаю), бо ви не можете вигнати з ринку перекупів які не пускають на ринок прямого виробника, бо ви ВЗАГАЛІ НІЧОГО НЕ МОЖЕТЕ, крім вести трьоп. а тоді питання, якщо це не може заступник голови ОДА, то що можна хотіти з голів районів? з себе почни.
ВБК Показати IP 17 Лютого 2014 18:48
Если вас никто не критикует – значит успеха вы еще не добились.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus