USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині відновили старий храм

2 Жовтня 2014 14:42
Чин відновлення храму відправили у селі Покащів Ківерцівського деканату. Богослужіння відбулося на престольне свято парафії Воздвиження хреста Господнього. З благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла празник очолив єпископ Володимир-Волинський Матфей.

Цей чин ще називають малим освяченням храму, і проводять у таких випадках: по реставрації церкви чи лише вівтаря, якщо престіл залишився непорушним, після пожежі, осквернення тощо. У Покащеві ж причина така: ветхий храм розібрали та звели нову церкву, не зачіпаючи вівтаря.

«І дай Україні нашій перемогу над видимими і невидимими ворогами, а нам однодумність та мир» – ці слова з молитви на оновлення храму звучать сьогодні як ніколи на часі. А в проповіді на Літургії архієрей зупинився на значенні православного хреста і його елементів.

Правом носити золотий наперсний хрест нагороджено настоятеля громади священика Івана Заторського. А наприкінці владика Матфей вручив відзнаки: жертводавцям Миколі Барабашу – орден Святителя Миколая Чудотворця, Олександрові Саверчуку, а також нинішньому старості Петрові Лисюку та старості колишньому Олександрові Мишковцю – медалі Великомученика Юрія Переможця. Сімнадцять інших активних парафіян удостоєно митрополичих благословенних грамот.

У святковому богослужінні брали участь: декан протоієрей Іван Семенюк, декан монастирів єпархії, ігумен жидичинського монастиря Миколая Чудотворця, що на Ківереччині, Константин (Марченко) з братією, інші священики Ківерецького, а також Локачинського, Луцького міського благочинь, духовенство з Хмельниччини й Тернопільщини, сільський голова Богдан Чекеренда.

На фото: 27 вересня 2014 р. Чин відновлення храму Воздвиження Хреста Господнього в с. Покащів Ківерецького деканату та Божественна Літургія в ньому. Очолює єпископ Володимир-Волинський Матфей. Світлини з архіву владики.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus