USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чого Волині коштує здоровий спосіб життя

1 Квітня 2014 08:00
В усіх районах та містах області планують впорядкувати 1759 майданчиків та інших спортивних об’єктів в рамках Всеукраїнського місячника «Спорт для всіх – спільна турбота».

Про це стало відомо під час оперативної наради в голови облдержадміністрації, що відбулася 31 березня.

Заступник начальника управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації Андрій Мороз повідомив, що 1 квітня стартує Всеукраїнський місячник «Спорт для всіх – спільна турбота». Цей спортивний проект має на меті значно покращити умови для регулярних занять масовою фізичною культурою різних соціальних і вікових груп населення за місцем проживання та у місцях масового відпочинку громадян. Проект полягає у впорядкуванні та облаштуванні спортивних майданчиків для функціонування у весняно-літній період, налагодженні співпраці органів місцевого самоврядування, суб’єктів підприємництва, громадських організацій та мешканців житлових мікрорайонів міст й районів області щодо ремонту та належного утримання місць для занять спортом та фізкультурою. Обсяг запланованих робіт визначають місцеві оргкомітети. Групи волонтерів формуватимуть зі студентів та учнів для проведення підготовчої роботи на місцях облаштування спортивних споруд.

З його слів, моніторинг стану основних площинних спортивних об’єктів області, який проводився в розрізі кожного району та міста обласного значення у жовтні 2013 року, свідчить про те, що більшість з них вимагають серйозної модернізації, наближення до сучасних стандартів. Разом з тим, усі спортивні споруди потребують елементарного впорядкування та благоустрою.

В усіх районах та містах обласного значення планують впорядкувати 1759 майданчиків та інших площинних спортивних об’єктів, що майже на 1000 менше їхньої загальної кількості. З них: 1369 – при навчальних закладах, 315 – за місцем проживання та 74 – в місцях масового відпочинку населення.

Загалом на Волині функціонує 3543 спортивні об’єкти: 31 стадіон, 15 тенісних кортів, 381 футбольне поле, 1740 спортивних майданчиків, зокрема 42 із синтетичним покриттям, 555 майданчиків із тренажерним обладнанням.

Основні показники місячника, зі слів начальника управління – рівень залучення населення до фактичної роботи під час місячника, обсяги коштів, залучених на його проведення, а також кількість відремонтованих, впорядкованих або облаштованих спортивних об’єктів та їх підготовка до експлуатації у відсотках від загальної кількості, що потребувала ремонту. На проведення місячника передбачено витратити 577 тисяч гривень, з них 109 тисяч – позабюджетні кошти, яких значно менше, ніж у минулі роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus