USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині за привласнення майже 40 тисяч гривень засудили листоношу

6 Листопада 2017 15:16
51-річна жителька села Борщівка Ковельського району Неоніла Власюк працювала з березня 2009 року листоношею у відділенні поштового зв’язку Свидники ЦПЗ № 4 Волинської дирекції ПАТ «Укрпошта», пише Район.Ковель.

24 квітня цього року до Ковельського відділу поліції надійшов лист від керівництва «Укрпошти», у якому повідомлялося про привласнення нею коштів поштового відділення, що призначалися на виплату пенсій, соціальних субсидій та допомог.

Поліцією було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Як з’ясувалось, у листопаді-грудні 2016 року та у березні 2017 року Неоніла Власюк не виплачувала пенсії та грошові допомоги 25-ти жителям сіл Свидники, Борщівка, Великий Порськ та Малий Порськ, підробляючи їхні підписи у відомостях та подаючи сфальсифіковані документи до відділення поштового зв’язку. Загалом, вона умисно привласнила майже 40 тисяч гривень коштів своїх односельчан та земляків.

Суд врахував те, що обвинувачена вперше притягується до кримінальної відповідальності, виключно позитивно характеризується за місцем проживання, має неповнолітню дитину, без зволікання зробила все, щоб загладити вину перед потерпілими, відшкодувала їм збитки.

Неонілу Власюк засуджено до чотирьох років позбавлення волі з іспитовим терміном на один рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus