USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинян закликають їхати до унікальної реліквії

28 Січня 2014 16:30
Дари волхвів вперше, за багато століть, були вивезені з афонського монастиря святого Павла. Ще три дні вони знаходитимуться в Україні. Дари волхвів є автентичною реліквією, про це запевняють духівники.

За круглий стіл зібрав усіх голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії УПЦ протоієрей Валентин Марчук сьогодні, 28 січня, щоб запевнити вірян, що Дари волхвів є справжньою автентичною реліквією.

«Ми тут зібралися терміново, бо вранці було кілька дзвінків до мене, що одна невіруюча людина сказала, що ці Дари волхвів є несправжніми. Я мав можливість бути торік, у 2011-му році, у монастирі святого Павла й вклонитися до дарів. Це своєрідна підтримка, нагадування нам, що був час, коли народився Спаситель, коли Він проповідував, коли прийшли царі й приклонилися до Нього. Був нещодавно випадок, який мені розповіли в монастирі, що один «мудрий» чоловік хотів викрасти реліквію, йому вдалося. Однак, як йшов дорогою до корабля, то його знову привело в монастир, тоді чоловік злякався, й покинув украдене. Для християн головне – віра», - запевняє Валентин Марчук.

Афонська реліквія перебуває в Києво-Печерській лаврі з 24-го по 30-те січня 2014-го року.

Нагадаємо, раніше Митрополит Луцький і Волинський Михаїл піддав сумніву автентичність даної реліквії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Олександр Показати IP 28 Січня 2014 16:52
Воістину, як нема клепки в голові, то не треба заяв робити. Нащо Михаїлу, який називає себе парвославним, такі речі говорити??? Приймав у соборі мощі Варвари, то не казав, що несправжні? Як ця структура часто себе видає у таких підлих укусах.
ПРо влОдику Показати IP 28 Січня 2014 18:33
Мишко ображається що до його церкви з Афону ніхто нічого не привозить, вот і біситься :)
до ПРо влОдику до ПРо влОдику Показати IP 28 Січня 2014 21:15
Просто владика Михаїл і Київський Патріархат так не заробляє на святих речах, як ви МП-івці. Ви ще скоро привезете мощі, і скажете, що то Христос і будете робити прощі? Які у Вас докази, що то справжні дари волхвів. Київський Патріархат має багато святинь. але на цьому піару не робить. А утвердженням у тому, що Христос народився, прийняв хресну смерть, Воскрес і Вознісся. є насамперед, наша віра. А ще ікони. І звичайно. сам Віфлеєм. А додатковим утвердженням є колядки, в яких прославляємо прихід Боголемовляти у світ.
Священик Ігор Г., УП Показати IP 28 Січня 2014 19:53
Не розумію, чому шановні коментатори так зневажливо ставляться до не-своїх. Це в якій церкві вас такому вчать? І якого ви року народження, що дозволяєте собі писати про старшу людину "Мишко"?
отцю Ігорю Показати IP 28 Січня 2014 20:06
Отче Ігоре, а на Вашу думку владика Михаїл сказав те, що саме він має право говорити? Можна було б зрозуміти кого іншого, але не його, адже і до них привозять святині без, скажімо так, сертифікату. І наскільки, на Вашу думку, я буду правий, якщо припущу, що владика Михаїл не говорив би це, якби реліквії привезли до них? Як на мене, зневажливо висловився першим саме він, а ніхто інший. Ну а реакція, вона завжди така реакція...
Мисліть ширше Показати IP 29 Січня 2014 09:22
Люди, агов, вам тупо підмінюють поняття. Віру перетворили на фарисейство, ідолопоклонство і збір бабла. Намішали язичництва, християнства і ще Біг зна чого, і видають це за істину. Тьфу, прозрівайте!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus