USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Маневиччині затримали бурштинокопачів із Закарпаття

29 Вересня 2016 14:21
Чергову спробу нелегального видобутку бурштину попередили на Волині, - повідомляє прес-служба волинської поліції.

Так, учора, 28 вересня, до чергової частини Маневицького відділу поліції надійшло повідомлення про те, що біля озера «Біле» неподалік села Лишнівка невідомі особи займаються незаконним видобутком бурштину.

На місце події одразу ж виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці виявили 4-метрову яму та 17-річного й 20-річного жителів Закарпатської області, які за допомогою лопат, ймовірно, копали бурштин.

У зловмисників вилучили легковий автомобіль «Nissan Terrano», чотири лопати, генератор та мотопомпу з пожежними рукавами. Окрім того, у чоловіків були два мисливські ножі, які можуть відноситися до холодної зброї.

За даним фактом слідчі внесли віомостя до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією частини 2 статті 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального Кодексу України. Санкція статті, зокрема, передбачає штраф до 11 тисяч 900 гривень або до 3 років позбавлення волі.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, нещодавно у 41-му кварталі Вовчецького лісництва ДП «Маневицьке ЛГ» затримали затримали понад три десятки бурштинокопачів.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, робоча група у складі депутатів Волинської облради задля вивчення наслідків незаконного видобутку бурштину здійснила ревізію на територіях несанкціонованої діяльності на Маневиччині. Відтак, вдалося встановити, що поблизу села Лісове незаконні копачі лише з 6 гектарів вивезли бурштину на 12 мільйонів доларів, і це не враховуючи вартості рекультивації земель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
11111 Показати IP 29 Вересня 2016 15:56
свої здали чужих, убрали конкурентів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus