USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині затримали торговця людьми

21 Серпня 2017 13:28
Мешканця Хмельниччини, якого підозрюють в торгівлі людьми, затримали 20 серпня під час проходження паспортного контролю в пункті пропуску «Ягодин».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Так, 19 серпня цього року за наслідками проведеної спецоперації правоохоронці задокументували факт торгівлі людиною з метою трудової експлуатації.

Зокрема було встановлено, що двоє осіб, бажаючи безпідставно збагатитись, попередньо домовившись між собою, примусили свою знайому упродовж певного строку працювати у Республіці Польща, а зароблені нею кошти незаконно звертати на свою користь.

Знаючи про уразливий соціальний стан дівчини – відсутність стабільного заробітку та хворобу матері, зловмисники створили умови матеріальної залежності від них, вимагаючи повернення їм неіснуючого боргу в сумі 40 тис. грн.

Коли постраждала була у повному розпачі, чоловіки змусили її виїхати на роботу до іншої країни. Вони оформили для неї документи для виїзду за кордон, при цьому задля контролю відібрали їх.

При проходженні паспортного контролю під час перетину пункту пропуску «Ягодин» у Волинській області одного із зловмисників, який супроводжував потерпілу, затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Того ж дня іншого співучасника затримано на території Хмельниччини.

У ході проведених особистих обшуків та обшуків за місцем проживання підозрюваних виявлено та вилучено документи потерпілої, боргову розписку останньої та інші речові докази.

Наразі затриманим особам оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 149 та ч.2 ст.189 Кримінального кодексу України.

Також, вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus