USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Правому сектору на Волині влаштували «допит»

24 Березня 2014 08:31
Недовіра новій владі, загроза окупації та майбутнє «Правого сектора» - таких тем торкалися під час Народного Віча у Ковелі.

Ковель цього разу став місцем проведення Народного Віча, що відбулося 23 березня і участь у якому взяли представники «Правого сектора», Самооборони Майдану та Автомайдану.

Захід розпочали із молитви. Священик УПЦ Київського патріархату отець Анатолій закликав молитися за те, «щоб чужоземний чобіт не топтав українську землю». Він засудив тих, хто називає себе православними, проте під час посту нападає на братній народ, а патріарх Кирил благословляє це. Водночас, він звернув увагу на те, що наразі не зменшилося віруючих у чужоземній церкві, церкві Московського патріархату. Він обурився, що дехто зі священиків говорить, що був на Майдані, проте їх там не бачив.



Офіційну частину віча розпочали з державного гімну України та хвилини мовчання, якою вшанували загиблих героїв.



Координатор громадської організації «Майдан гідності» Людмила Строкова зазначила, що не бачить перемін у Ковелі після перемоги революції. З її слів, у місті досі продовжують брати хабарі. Вона повідомила, що громада Ковеля та району вирішила створити нову громадську організацію, в яку входили б ті, хто був на Майдані. На її думку, партійні організації, з якими громадськість була на одному боці барикад, сьогодні починають ділити портфелі, прийшовши до влади.



«У зв’язку з тим, що ми бачимо недієздатність цієї влади, вчора перейменована партія Українська національна асамблея у партію Правий сектор, тобто ми діємо, як політичне крило. Від сьогодні ми будемо йти двома напрямками – політичним, тому що ми готові брати на себе відповідальність та керівництво державою, та громадським і силовим (ми готуємо загони хлопців та хочемо надалі зберігати та контролювати громадський порядок спільно з правоохоронними органами)», - розповів ковельчанам лідер Правого сектора Волині Павло Данильчук.

Він зазначив, що структура зазнає серйозних інформаційних ударів, як з боку російського телебачення, так і з боку місцевих політичних сил, які хочуть показати Правий сектор бандитами та провокаторами. Він закликав не вірити цьому, проте визнав, що є багато угруповань, ділків, які діють під маркою Правого сектора, вчиняючи розбої, грабежі та інші кримінальні злочини. Зі слів Павла Данильчука, жоден представник сектора не причетний до таких діянь, а таких людей ловитимуть, «фізично каратимуть» та здаватимуть правоохоронцям. Співпрацювати з організацією, а також Самообороною Майдану та Автомайданом він закликав правоохоронців Ковеля та Ковельського району. Також він звернувся до міського голови Ковеля та інших представників органів місцевого самоврядування, зазначивши, що йому відомі факти різних їхніх діянь, зокрема корупційних. Щоб не провокувати Правий сектор він закликав їх припинити хабарницькі схеми та не вносити «інформаційні качки» про те, що структура робить щось злочинне.



Поставити питання лідеру Правого сектора на Волині зголосилося декілька учасників віча. Так, чоловік літнього віку нагадав, що до виборів залишилося два місяці.

«Правий сектор, Батьківщина, Свобода – вам не здається, що ваші непорозуміння призведуть до того, що Добкін стане Президентом?», - запитав чоловік.

На це Павло Данильчук відповів, що місце Добкіна - у в’язниці. З його слів, він постійно спілкується з представниками інших партій для того, щоб вони були конструктивними, відкритими, адже в багатьох випадках вони просто використовують здобутки Майдану і просто ділять посади.



Інший учасник віча запитав, як Правий сектор ставиться до заклику та рішення уряду про здачу зброї та до того, щоб дозволити населенню носити вогнепальну зброю. Павло Данильчук відповів, що бійці «Правого сектора» використовують зареєстровану вогнепальну зброю, яку готові застосувати проти іноземних загарбників. На його думку, сучасна ситуація довела, що повинен бути чіткий закон, який дозволятиме використання вогнепальної зброї. Заяви про здачу зброї, з його слів, не на часі. Також пролунало питання про антикорупційну та люстраційну діяльність на Ковельщині. Павло Данильчук зазначив, що система поки залишилася та ж сама, лише інші люди приходять на посади. З його слів, «Правий сектор» намагається вплинути на ситуацію, створивши громадський люстраційний комітет, який розпочинає роботу з понеділка. Він закликав ковельчан надавати документи, що свідчать про корупцію.



Інша ковельчанка під час емоційного виступу закликала представників Правого сектора не патрулювати вулиці, а йти працювати у державні структури. Також вона зазначила, що «ці хлопці не будуть стояти над прокурором і трясти зброєю». Її виступ супроводжувався вигуками «ганьба», зрештою, у жінки відібрали мікрофон.

Після цього представники «Правого сектора» вирушили на кордон з Білоруссю, де прикордонникам допомагають нести варту представники цієї структури.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
Дмитро Показати IP 24 Березня 2014 08:40
і тут шини ви що без них неиожете то надінте собі їх на шиї і ходіть з ними
Таке враження до Дмитро Показати IP 24 Березня 2014 17:36
Що коли ти маєш камуфляж ти вже повинен стати у цей сектор! Зніміть їх і питання провокацій пропадуть. А щодо політичної партії то думаю це глухезний кут куди себе завів Данильчук. правий сектор зайняв рівно ту саму політичну нішу де були уна-унсо! Політичний базис (войовнича партія) це архаїка 20 століття! Це провал на початку карєри, нажаль а хлопчина Данильчук толковіший був за Гузя. Щодо підказок та тем для роздумів подумайте ось про що: чому гілки влади у депократіях (законодавча, виконавча, судова, збройні сили україни, змі) не повинні бути монополізовані під котроюсь однією. Бо тоді будуть контрольовані суди, вторгнення невідомих військ, самопроголошення, самообрання, зомбаційні подачі новин, а громадяни це так маса для фаршу та уявності легітимності. Ці приклади нічого не нагадують. Якщо партія то не зброя, якщо зброя то не партія! А правий сектор своїми діями лише дає силу провокаторам з РФ аргументувати свою правоту перед ЄС. Ціна держави вище власних амбіцій окремих керманичів окремих парті та рухів!
Поміркуй до Таке враження Показати IP 24 Березня 2014 18:32
ПС і його очільники косять під УПА. Тільки Ярош не Бандера , а Данильчук не Донцов. Питання для чого? А тепер згадаємо Путінське "бендеровцы". Путлер просто так не скаже. А якщо їх не було то він їх народить. А потім коли вони всім остогиднуть, прийде сюди спасати свій " Русский мир".
нікотин Показати IP 24 Березня 2014 08:45
Да ви тільки подивіться хто їх слухає і хто взагалі прийшов не "це" подивитись?! І це громада Волині? А працюючої, активної молоді немає!!! Одні пенсіонериі зеваки!:)
Ковельчанин до нікотин Показати IP 24 Березня 2014 09:05
Дурню треба буде і молодь вийде.
Люди роззуйте очі до Ковельчанин Показати IP 24 Березня 2014 12:22
цей Правий сектор - "зброт блатных и банда нищих". Комусь дуже хочеться на халяву в депутати. Все, цей етап революції закінчився. Хай влада покаже як бореться з корупцією, прокуратура і суд хай вертає довіру до себе. Це європа. А озлоблені, бездарні жебраки, це хаос і анархія. Туди попали грамотні і працьовиті патріоти, але вони вже розібрались до чого там іде. Слава Україні!
Ковельчанин до нікотин Показати IP 24 Березня 2014 09:06
А треба буде пику тобі набити також організуєм.
нікотин до Ковельчанин Показати IP 24 Березня 2014 09:43
а треба буде я дітей ваших покаструю шоб не родились подібні виродки як їх батьки
Ковельчанин до нікотин Показати IP 24 Березня 2014 10:14
Хлопче чекаю тебе на Сільмаші.Ножниці візьми і аптечку
Лучанин до нікотин Показати IP 24 Березня 2014 10:19
Д***** за свої вислови ти попав на гарячу лінію СБУ.Я особисто зателефонував і ще 3 людини.Це не жарти.Думай тепер.
Анонім Показати IP 24 Березня 2014 08:50
Не всех дураков война побила!
103 до Анонім Показати IP 24 Березня 2014 11:01
А дураків в арію не беруть!!! От і бігають свій народ лякають у формі рибаків, мисливців і.....
Михаїл Показати IP 24 Березня 2014 08:58
Не поняв, це що ковельський піп махновщиною зайнявся?! Хоче бути отаманом?
Сашко до Михаїл Показати IP 24 Березня 2014 09:04
Треба буде ним занятись!
Кирил наркоторговец до Михаїл Показати IP 24 Березня 2014 09:07
Ну не байккром ж в вовчій шкірі.
вв Показати IP 24 Березня 2014 09:03
Тролі а ну розводьте срач.
Анонім Показати IP 24 Березня 2014 09:04
А які кордони хлопці охороняють? До росії далеко не уж то бульбашi нападати зібралися? Вони всі там бігати будуть а хто працювати буде?
щодо Показати IP 24 Березня 2014 09:15
Жирні хлопаки, з таких хоч сало топити можна. Напевно, цілісінькі дні гарують фізично, спокою не знають.
Андрій76 до щодо Показати IP 24 Березня 2014 11:03
100%...Такі вгодовані пики..,явно що за своє життя нічого тяжчого крім стопки не піднімали. Цікаво, а ПС перевіряє біографію своїх членів чи там"сплошь и рядом"одні ледацюги-нероби, колишні зеки і наркомани?..
Ковельски недоробки Показати IP 24 Березня 2014 09:20
Чекаем 9 травня...
де бютовці? Показати IP 24 Березня 2014 09:23
На цьому віче не було щось нікого з бютовської влади Ковеля. Мер Кіндер то понятно, що знов десь по посаду поїхав шукати. Не було Вери яка головна по революції в Ковелі. Злякалися, що правий сектор їх залюструє.
Анонім Показати IP 24 Березня 2014 09:33
Скільки той Александрук буде висовуватися, може в президенти хоче! Вже всім надоїв такий чесний аж пре. Вже ж на божій дорозі був Ожив?
аноніму Показати IP 24 Березня 2014 09:58
ти вже дебіле з ковельської правди і сюди переліз - там гадив - тепер і тут гадиж
аноніму Показати IP 24 Березня 2014 10:01
За відсутності мозгів ти вже давно на божій дорозі!
Лучанин Показати IP 24 Березня 2014 10:10
Задовбав той Данильчук зі своїми дружками, тільки те і роблять що бігають по кабінетам і вимагають непонятно чого і чому! Хто ви такий пан Данильчук що можете собі дозволити керувати як правоохоронними органами так і іншими структурами? Ви ж сам ні дня ніде не працювали і хочете навчити когось? ахахах ... як діти у войнушки граете. Схаменіться!
103 до Лучанин Показати IP 24 Березня 2014 11:05
Вже гроші кінчаються в ПС! Вже є перші прояви РЕКЕТУ!!!
ковельчанин Показати IP 24 Березня 2014 10:17
Молодці хлопці! Давно пора Кіндера за ж*** взяти!
Анонім Показати IP 24 Березня 2014 12:21
та з їхніми мордами та в крим
777 Показати IP 24 Березня 2014 12:54
Цікава стаття, фото, ну і звичайно коменти...!!! І ось що я хочу сказати: 1) хто дає моральне право Данильчуку "фізично карати"???, так ми хочемо європейцями стати, чи дикунами???!!! 2) для чого Данильчук розповідає як там хтось ділить посади???, ще в Києві люди гинули, а Гузь вже 20 лютого став заступником голови, то хто ділить посади - Гузь, Пустовіт і т.д. і т.п.???!!! 3) про зброю; а як може неповнолітній отримати дозвіл на зброю???!!! 4) для чого забирати мікрофон, якщо людина висвітлює свою думку???, в демократичній, правовій державі кожна людина має право на висвітлення своєї думки!!! Р.S. Я українець, патріот, я люблю свою країну, я поважаю іноземців, але найбільше - я хочу мати право висвітлювати свою думку, і моя думка - Данильчук, іди нах......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
модератору Показати IP 24 Березня 2014 12:58
як аноніму про обличчя хлопців які названо мордами - то можна, а коли його фейс названо рилом - то ні. ГАНЬБА!
попереднікам Показати IP 24 Березня 2014 13:04
анонім,михаїл і інші коди - це один ітой самий ковельський троль який загадив усі місцеві сайти а тепер перебрався на обласні.
Ну ну Показати IP 24 Березня 2014 13:16
- Новая партия старушек? - Это сироты. - Тяжелое наследие царского режима? Илья Ильф, Евгений Петров, "Двенадцать стульев"
Михайло Показати IP 24 Березня 2014 17:11
На Волинських новинах і ВолиньПост стільки тролів працює проти ПРавого сектору....що це просто жах. Але ж люди всерівно підтримують Правий сектор, а ви тролі-щурики обламайтесь..
Українець Показати IP 24 Березня 2014 21:12
Нова відзнака для правого сектору і інших сектантських гру Герой Кримської Війни
Віктор!!! Показати IP 24 Березня 2014 23:38
Шановний Данильчук!!!! В Криму влаштовуй свої "панти" А, оточення його просто головою думає????., судячи по виразу обличчя, "Ні"!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus