USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На вулиці Лесі Українки відновлять старе мощення

6 Липня 2016 19:00
Під час реконструкції вулиці Лесі Українки під сучасною бруківкою відкопали «трилінку» - восьмигранну шашку, якою раніше була викладена вулиця.

Як повідомили в департаменті ЖКГ Луцької міської ради, це мощення планують відновити. Тож після реконструкції на пішохідній вулиці буде шашка Трилінського. Щоправда, ще не знають, як саме її облаштують.

Директор департаменту ЖКГ Юрій Крась пояснив: завтра з цього приводу проведуть зустріч з архітекторами, аби з'ясувати, як краще використати шашку.

«В проекті це мощення є, ми знали, що існує ця шашка, але не знали скільки її. Оскільки по такому мощенню незручно ходити, то, як один із варіантів, її викладуть по краях – в три-чотири ряди. Завтра будемо вирішувати, може покладемо біля дерев. Зараз - головне встановити об’єм, а потім визначимося з виконавцем. Адже це і тяжка робота, і кропітка. Бо, по суті, її укладати непросто. Поки що точно не знаємо, як саме її використаємо», - пояснив чиновник.

Нагадаємо, під час ремонту вулиці Крилова у 2015 році відкопали старе польське мощення дороги, так звану шашку Трилінського (двох видів), якою була викладена вулиця ще за Польщі.

Цей камінь на вулиці Крилова було покладено у 1938 році. Вирішили максимально зберегти частину дороги, яка є частинкою нашої історії. Як повідомлялося, лучани були стурбовані тим, щоб стара, втім дуже якісна, польська бруківка під час ремонту шляху не зникла у чужих «кишенях».

Згодом розпочалася реконструкція вулиці Лютеранської, за яку свого часу не наважувалися братися дорожники, адже одна з умов ремонту – збереження старого мощення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
полюх Показати IP 6 Липня 2016 19:08
Через який час будуть "створювати " новий "шедевр" і мощення і реконструкціі після нинішньоі?
Европейские стандарт Показати IP 6 Липня 2016 23:00
Уже все сделали, маленькие.... и дороги у нас как в Европе и освещение улиц по ночам дневное, и дворы все обустроили, и сточные канализации работают, и мусороперерабатывающий завод работает, и все у нас просто супер.... только вот брукивка на Леси Украинки (не так давно сделанная) у нас полное гавно. Браво, господа депутаты !!!!
старожил Показати IP 6 Липня 2016 23:49
Мели, мели а в кінці цементову туфту покладете СКОТИНЯКИ а то навару не буде.
Анонім Показати IP 7 Липня 2016 01:25
Нах.ра це все треба було робит?
депутат Показати IP 9 Липня 2016 20:02
учіться як дерибанити бюджет
Просто шок Показати IP 22 Липня 2016 05:27
А вони поки будуть підраховувати скільки її є, то здайдеться ще розумник як у 90-их був у нас мер та вивезе до Польщі, а покладе на дорогу якесь "Г". спишуть 7,8млн і перед людьми відчитаються "МИ ЕКОНОМИМ" - 300тис. "УРА". ХЛОПИ ВАС ТРЕБА ГНАТИ І ДАЛЕЧЕНЬКО - ЗА ЛІНІЮ РОЗМЕЖУВАННЯ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus