USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На захист самовільної споруди на Конякіна у Луцьку зареєстрували петицію

18 Листопада 2016 13:07
Продовжити термін оренди земельної ділянки та повернути конфісковане майно закликають міську владу автори петиції, які виступають на підтримку підприємця, який вів торгівлю на території скверу у тимчасовій споруді з літнім майданчиком.

У петиції, автором якої є Олена Сокоринська, йдеться про продовження терміну дії оренди земельної ділянки на вулиці Конякіна, 37а підприємцю Сергію Климюку для здійснення його підприємницької діяльності та повернення йому конфіскованого майна.

Автор петиції зазначає, що підприємець створив сквер на пустирі 20 років тому, і цей сквер досі існує завдяки доходам від здійснення підприємницької діяльності.

Нагадаємо, що влітку мешканці мікрорайону планували оскаржити рішення виконкому про знесення тимчасової споруди з літнім майданчиком на вулиці Конякіна, 37а.

Раніше під час засідання виконкому директор департаменту муніципальної поліції міськради Юлія Сиротинська зазначала, що тимчасова споруда з літнім майданчиком не має продовженого договору оренди землі.

Вона відзначила, що споруда справді є тимчасовою і не має фундаменту, попри те, що підприємець обклав дерев’яні дошки декоративним каменем. На що перший заступник міського голови Тарас Яковлев зауважив, що підприємцю продовжували термін дії договору оренди, говорячи про те, що він повинен привести у відповідність свій об’єкт, а він його в цей час саме розширював та добудовував. Вказаний об’єкт неодноразово викликав дискусії, адже місцеві мешканці побоювалися того, що на місці знесених споруд та розташованого поруч дитячого майданчика може з’явитися АЗС або автопарковка. Своєю чергою, члени земельної комісії міськради переконували, що на ділянці облаштують сквер, знісши незаконно встановлені споруди.


Демонтаж тимчасової споруди, який муніципали здійснили у жовтні, викликав невдоволення місцевих мешканців, тож для забезпечення громадського порядку на місце робіт прибули два екіпажі патрульної поліції.

«Доручити догляд за сквером по вулиці Конякіна, 37а підприємцю Климюку Сергію саме тому, що починаючи від закупленого ним чорнозему, газонної трави, кущів, дерев, квітів на клумбах, закінчуючи облаштуванням дитячого велодрому, дитячого майданчика та ігрової зони, придбано і підтримується в належному стані виключно за власні кошти підприємця», - йдеться у петиції.

Мешканці прилеглих будинків, мовляв, не розуміють і не підтримують рішення міської влади «вигнати з території скверу людину, яка його власноруч створила і передати сквер іншому розпоряднику».

Від представників влади вимагають просити вибачення за свої дії у підприємця, якого називають «унікальною людиною, волонтером з двадцятирічним стажем по благоустрою міста».

«Климюк Сергій вчить дітей на власному досвіді змалечку любити своє місто, шанувати природу і самим створювати навколишню красу. Тому заслуговує не тільки великої пошани, а й допомоги й підтримки з боку міської влади», - зазначають у петиції, на підтримку якої наразі зібрали понад 100 підписів з необхідних 300. Збір підписів триває з 14 листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Лучанин Показати IP 18 Листопада 2016 13:17
Правильним було б ще відкрити петицію про відновлення цього майданчика лише за рахунок коштів тих, хто його демонтував, депутатів та міського голови. Це було б хорошим щепленням владі, щоб не робиля народу подібні гадості в майбутньому.
43 до Лучанин Показати IP 19 Листопада 2016 07:15
Я теж зроблю сквер і бар самовільно, а ви мене будете захищати
До 43 до 43 Показати IP 19 Листопада 2016 11:59
Ти спочатку зроби за свої власні кошти .а тоді будеш щось говорити
Луцьк Показати IP 18 Листопада 2016 13:25
Хай щось міська рада для людей зробить . Для діток . Ато попривикали красти або ламати . Хай побудують за свої власні кошти а не з бюджету. Сволочі тільки вміють щось поламала.
Поліція Показати IP 18 Листопада 2016 13:34
А поліцію за те що стояли ржали як коні Позвільнати . Якщо не знають своїх повноважень . Чи може поліція для того створена?
Луцьк Показати IP 18 Листопада 2016 13:37
Я рахую що в таких випадках потрібно вирішувати тільки в судовому порядку . Як це робиться в цивілізованих країнах . Якщо не законно хай суд винисе відповідне рішення . Тоді і зносити .
Зашибісь Показати IP 18 Листопада 2016 13:41
Прийшли поламали тепер будем вирішувати. Хай за свою зарплату сиротинська і востановить. А не за кошти міського бюджету . Що хочу те роблю бо я з міської ради. Що за безпридел
Лучанин Показати IP 18 Листопада 2016 14:02
Почитав пости попередніх дописувачів. Виходить будь хто без будь-яких довільних документів може там де йому захочеться побудувати генделика і його зносити нізя бо бачте поряд з генделиком він майданчика побудував.
Наталія Показати IP 18 Листопада 2016 14:31
Підтримую повернути все назад як було. Діти мали де гратися.
Луцькя Показати IP 18 Листопада 2016 14:42
як він нікому не заважає чому чиновники мають гроші відмивати. Куда не піди неси валюту обранця
3 Показати IP 18 Листопада 2016 15:24
Міська рада вже зовсім здуріли . Людей нізащо ее мають . Тільки неси плати гроші тоді буде все можна . Коли ви вже наїстеся ,всі в могилу не заберете . Зробіть для людей хоч щось .
вовк Показати IP 18 Листопада 2016 17:32
скоро будем ту владу пиз--ти
11 Показати IP 19 Листопада 2016 11:28
Це потрібно трощити не міську раду і прокуратуру вікна бити . А маєтки народних обранців . Вікна побити шини на подвір'ї підпалити. То ді можливо такого безладу не робили і чужу працю не трогали ,бо переживали за свою.
під тим Показати IP 19 Листопада 2016 12:11
дашком можна ставити сміттєві контейнери щоб не попадали опади!
Зло Показати IP 19 Листопада 2016 14:49
Підігнати бульдозер під міську раду . Рознести все.
АТО Показати IP 19 Листопада 2016 19:17
За ЯковлЄва хай візьмуться . Скільки то в нього грошей на рахунках має. Якщо не чесно заробив 10 років строгача. Побачим що тоді він заспіває .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus