USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Конфлікт навколо знесення МАФу на вулиці Конякіна у Луцьку. Подробиці

19 Жовтня 2016 16:41
Муніципальна поліція Луцька здійснює демонтаж незаконно встановленої конструкції на вулиці Конякіна. Два екіпажі патрульної поліції прибули на місце робіт, аби забезпечити громадський порядок та захистити робочих від реакції незадоволених місцевих мешканців, які вийшли на вулицю висловити своє незадоволення рішенням міської ради про знесення споруди та підтримати власника МАФу, який, запевняють, 20 років дбав про порядок та затишок у сквері та облаштовував територію власним коштом.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що виконком ухвалив рішення про демонтаж тимчасової споруди з літнім майданчиком на вулиці Конякіна, 37а, який не має погодженого договору оренди землі. Власника прибудови, приватного підприємця Сергія Климюка, попереджали про знесення за три місяці. Проте він, заручившись підтримкою місцевих жителів, вирішив оскаржувати рішення виконкому.

Нагадаємо, сьогодні вранці, коли почали зносити споруду, "хазяйка" прибула на місце, і від побаченого знепритомніла. Її забрала швидка.

Зі слів старшого інспектора відділу демонтажу департаменту муніципальної поліції Руслана Товстенюка, зараз демонтується лише конструкція літньої тераси.
«Згідно з рішенням міської ради, вся територія між житловим будинком та торговим центром є сквером. Проте сьогодні зносять лише одну конструкцію», – каже Руслан Товстенюк.

На місці зносу також працювали представники відділу протидії стихійної торгівлі муніципальної поліції Луцька та два наряди патрульної поліції Луцька. Як кажуть правоохоронці, їхня функція - забезпечити громадський порядок під час виконання робіт.
Тим часом, місцеві мешканці, які підтримують приватного підприємця Сергія Климюка, вийшли на вулицю, аби висловити своє незадоволення рішенням міської ради знести конструкцію.
Так, мешканець сусіднього будинку Олександр, каже що порядок і затишок у цьому сквері підтримувався виключно завдяки підприємцю Климюку, який 20 років дбав та облаштовував територію власним коштом, заробленим тим самим кафе, яке наразі демонтують.
«20 років цей сквер не був нікому потрібен, якби не Сергій Климюк, то тут був би пустир. А зараз ця земля комусь дуже приглянулась, і я дуже сумніваюсь що для облаштування скверу для наших дітей», - нарікає місцевий мешканець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 29
Житель Показати IP 19 Жовтня 2016 17:05
Потрібно було раніше знести, а то взяли моду бухати біля дитячого майданчика!
Ольга до Житель Показати IP 19 Жовтня 2016 17:21
Не було б кіоску не було б майданчика. Власник сам той майдансик зробив і доглядав за ним.
Роман до Житель Показати IP 19 Жовтня 2016 18:40
А тепер там такі Жителі "обладнають" смітник. На більше таких "жителів" не вистачить.
Житель до Роман Показати IP 19 Жовтня 2016 18:45
То не сміти! В чому проблема?
Петро до Житель Показати IP 20 Жовтня 2016 23:28
Безіменний "житель", проблема в тому, що "обранці!" з міськради взчли на себе фунції суду... Суд був? (апеляцію "торопижки" дочекались?) Можна тільки порадити підприємцю хвертатисб в Європейсьуій суд, вказуючи конуретних осіб зацікавлених в знесені. (це не хлів для "тазіка" в подвір'ї, і людина виконувала частину комунальних обов'язків на певній ділянці) Чомусь мені видається, що там тепер буде не пройти віж смердячого мотлоху на колесах (див. фон фотографій)
Мешканець до Житель Показати IP 20 Жовтня 2016 07:07
Обіцяв жителям пиво на халяву, от вони і вийшли, давно пора було знести
До житель до Житель Показати IP 20 Жовтня 2016 09:21
А тепер будуть бухати на майданчику,якщо хоча б він залишиться!!!!
Любі свині Показати IP 19 Жовтня 2016 17:10
Ні - ну достали!!! 2 екіпажі!!!! Ви ще бєркут підтягнули!!! Поліція - може хватить у Юлі в "хлопчиках" ходити? Злочинність поборена? Звісно - мами з колясками в розслаблених і усміхаючихся "селфіків" не стрілятимуть...
Лучанка Показати IP 19 Жовтня 2016 17:32
До ринку підбираються гади. Що за принцип дурний? Аби щось знести. Ще й ладно щось, а тут людина обладнала дитячий майданчик. Д*біли одним словом
киць-пиць Показати IP 19 Жовтня 2016 18:13
а чьо мусара такі довольні?
як чому до киць-пиць Показати IP 20 Жовтня 2016 07:59
Тому, що мусора.
x Показати IP 19 Жовтня 2016 19:25
Це не функція поліції - стирчати й споглядати
і Показати IP 19 Жовтня 2016 19:26
Вже селфіки на тітушок схожі
татусь Показати IP 19 Жовтня 2016 19:29
ще раз дивуюсь туп*ій поліції, у вас завдання захистити населення,а не ржати від того,що зносять споруду,ну і що випивали,то ж дітей та мамочок не зачіпали,зате майданчик який файний є. На днях їхав по трасі,зупинився зайшов у магазин,вихожу йду до авто і тут дивлюся ленд крузер по двойній розвертається,а потрульні позаду якраз їхали. Що ж ви думаєте,він став,патрульний підходить,той відкриває вікно,і сразу щось там дає,за хвилину його вже там не було. І це називається хабарів не беруть,всі такі чесні....Краще б не брехали людям,а дійсно ловили та карали порушників...
матуся Показати IP 19 Жовтня 2016 20:30
Якщо знесуть майданчик, то тоді де з дітлахами гратися на автостанціі чи на дорозі перед торговим центром Слон?Більше майданчиків тут нема.
ніка Показати IP 19 Жовтня 2016 21:08
Шкода людину,старався для дітей.В нього не було чужих і своїх діток,навідмінну від "власниць" сусіднього двору,які захопили територію і вішають таблички, що "майданчик для їх дітей всі інші в свої двори".В них є документи на цей клаптик двору з якого вони гляньть діток,а мам клянуть??? А це світла людина,яка жодну дитину не вигнала.Діти не всі мають хати де є шикарні двори і їм теж хочеться десь їздити на велосипедах,самокатах...Чи будують розважальні центри,щоб там діти просижували,на іграх,але їм потрібно і гуляти на свіжому повітрі. Схаменіться ті хто приймає ці рішення Ви самі не дали дозвіл,щоб виставити людину злодієм.Не рухайте далі,залиште для дітей .
Лучанка до ніка Показати IP 20 Жовтня 2016 15:20
Цілком згідна! Та табличка біля буд 32 на Кравчука -взагалі виніхід полішуків!!! Нехай їхні діти сидять у свому дворі та не виходять за його межі! Не ходять повз наші будинки, біля наших авто!!!
Мама до ніка Показати IP 20 Жовтня 2016 16:29
Насправді, жлобський напис на табличці!!!Хоча немає чому дивуватись,це ніщо в порівнянні з викладеними вище подіями.
Олена Показати IP 19 Жовтня 2016 21:41
А чому постійно пишуть "незаконно встановленої", "самозахват", якщо все абсолютно законно і зі всіма необхідними дозволами і документами? Правильно буде писати: "якому було відмовлено у продовженні терміну оренди". Журналісти, навіщо ж ви подаєте завідома неправдиву інформацію?
7776 Показати IP 19 Жовтня 2016 22:01
Нічого скоро там буде халабуда з ковбасою пана Ткачук або ж його сина цим дозвіл дадуть!!!!
ЖКГ Показати IP 20 Жовтня 2016 08:04
Спочатку на автостанції всі ці притони заберіть,соромно дивитись.Ось де архітектурні шедеври.
Обурена Показати IP 20 Жовтня 2016 09:06
Ця споруда стоїть вже не перший рік (якщо я не помиляюся). Чому тільки зараз виникло питання про знесення, чому на наступний день не з'явилися представники органів місцевої влади, поліції, прокуратури - не "впаяли" штраф. Напевно змінилися чинуші, які кришували і отримували винагороду. Просто дико ці всі потуги виглядають. Як би вони усі незаконні МАФи зносили, то норм, а це розправи і пилюка в очі громади.
Смотрящий до Обурена Показати IP 20 Жовтня 2016 16:17
Ти помиляєшся! Климюк свій кіоск самовільно розширив до 100 кв.м. в грудні 2015 року
Мама Показати IP 20 Жовтня 2016 09:15
Мій шестирічний син йдучи зі школи обурювався "скоро вони і майданчик знесуть!!!де я буду на самокаті кататись???" Я думаю,що вустами дитини глаголить істина!!!це тільки початок зачистки для якось "товстосума"!!! Пригледів собі рибне містечко і хоче відхапати за любу ціну!!!!сором нашій владі!!!а поліцаям-наглядачам ганьба!!!
Мама Показати IP 20 Жовтня 2016 09:18
Мій шестирічний син йдучи зі школи обурювався "скоро вони і майданчик знесуть!!!де я буду на самокаті кататись???" Я думаю,що вустами дитини глаголить істина!!!це тільки початок зачистки для якось "товстосума"!!! Пригледів собі рибне містечко і хоче відхапати за любу ціну!!!!сором нашій владі!!!а поліцаям-наглядачам ганьба!!!
віталій Показати IP 20 Жовтня 2016 09:42
Сиротинська коли тобі хтось *** ? До яких пір ти будеш людям заважати жити ***
Лучанка Показати IP 20 Жовтня 2016 15:24
Хоча б трохи, але ці дерева у сквері, хоч якось очищали повітря від того смоку та диму машин, що там їздять цілодобово та ізолювали шум!!! А дітким було де на самокаті покататися!!!
юра Показати IP 21 Жовтня 2016 12:38
а я хочу сарай біля будинку зробити ну щоб свинка,корівка,курочка щоб все своє...я буду прибирати,для дітей майданчик зроблю,ну буде запах трохи...так само як той чувак те що в нього рюмочна ( схожа на собачу будку) то таке,те що з собою приносять то таке,візьмуть в нього шось той добре,там завжди п’яні люди сиділи.... податки які він не платить це наші з вами вулиці,дороги та ін.як би це був якийсь ну грузин азербайджанець це було б зрозуміліше ,ну є вони такі...а це просто наглість.Якщо він норм людина то які проблеми буде тендер на ту ділянку хай бере участь..виграє і все потім платить податки і працює на здоров’я.
Мешканець до Юра до юра Показати IP 21 Жовтня 2016 19:16
Юра ну ти і козел інших слів нема ти ж нічого не знаєш там всі податкі сплачені ти хоч би поспілкувався із людьми і тоді щось писав а так пишеш якусь єрунду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus