USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На місці католицького костелу на Волині освятили православний храм

11 Листопада 2013 17:23
У день великомученика Димитрія Солунського митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив храм на честь цього святого в селі Білин Володимирського районного деканату, - повідомили у прес-службі волинської єпархії.
Також освятили ікону Хрещення Русі та статую Богоматері, створені до 1025-ліття цієї події. Їх встановлено у водосвятній капличці на церковному подвір’ї, яку власноруч збудував настоятель парафії священик Віталій Іванів.
На місці нинішньої церкви колись був католицький костел, повідомив інформаційній службі єпархії отець Віталій. Він згорів 1944 року і тут радянська влада збудувала клуб. У 1995-му будинок передали православній громаді, з того часу й тривала перебудова та облаштування. Розписи у храмі виконали волинська художниця Олена Цьомик із сином.
Із владикою служили декан протоієрей Євген Шевчук, настоятель, інше духовенство – місцеве, а також із Володимирського міського, Ковельського районного деканатів та Рівненської єпархії. У Відправі взяв участь сільський голова Микола Базилюк.
Престіл – це найголовніше, що є в храмі, зазначив у проповіді архієрей: на ньому звершується і приноситься жертва Тіла і Крові Христа. Сьогодні Господь містичним чином дає Себе на споживання вірним для очищення від гріхів і наслідування Царства Небесного. «Нам, земним людям, важко зрозуміти ці істини. Приймаємо їх через призму віри. Ми віримо, що Христос серед нас, ми відчуваємо Його в присутності Божественної Благодаті. І тому душа християнина завжди прагне до храму, завжди прагне до престолу, на якому перебуває Сам Бог невидимо, а видимо являється нам у Причасті. Тепер це повноцінний православний храм, у якому звершуються богослужіння, приноситься безкровна жертва, в який людина приходить грішником, а виходить святою, приходить хворою, а виходить здоровою. Але все це буде даватися за вашої згоди і бажання на основі вашої віри».
Високопреосвященний нагородив благословенними грамотами жертводавців: Йосипа Хомацького, сім’ї Щелковичів, Мороз та Каліщуків.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Михайло Показати IP 11 Листопада 2013 17:58
http://www.youtube.com/watch?v=H2CWc5fkqxw

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus