USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На полях Волині з'явився новий шкідник

24 Червня 2011 17:27
Кілька господарств Волині повідомили управлінню агропромислового розвитку, що на їхніх полях з’явився не притаманний для регіонального клімату шкідник – хлібний жук.
Про це розповів начальник відомства Юрій Горбенко, – інформують Відомості.UA.
«Через зміну клімату у нас з’явився новий шкідник на полях зернових, це хлібний жук, який вже встиг нашкодити, – зазначив чиновник. – Раніше про хлібного жука на Волині взагалі не йшла мова, цьогоріч він уже є на волинських полях».
За його словами, його небагато – від 0,2 до 2 особин на метрі квадратному поля.
«Деякі господарства, які оперативно виявили його, вже провели обробку. Хлібний жук поїдає колоски жита досить швидко, вибиває його. Якщо своєчасно його не ліквідувати, то може знищити до десяти відсотків колоска», – сказав Горбенко.
Довідково:
Хлібний жук – комаха зaвдoвжки 13-16 міліметрів. Тiлo cинювaтo-чopнe з мeтaлeвим блиcкoм, нaдкpилa тeмнo-кaштaнoвi з чopнoю квaдpaтнoю плямoю бiля щитка. Личинки бiлi, м’яcиcтi, дyгoпoдiбнo вигнyтi, з кopичнeвoю гoлoвoю i дoбpe poзвинyтими ногами. Дoвжинa тiлa дopocлиx личинoк 30-35 міліметрів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ха! Показати IP 25 Червня 2011 13:13
Якщо на них ловитиметься риба, думаю рибаки їх вручну визбирають...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus