USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На спортивну майстерність волинян не вистачає грошей

26 Квітня 2011 16:32
Обласній школі вищої спортивної майстерності катастрофічно не вистачає коштів для підготовки своїх вихованців до змагань – з обласного бюджету грошей виділяють мало, а спонсори допомагають неохоче.

Про це членам постійної депутатської комісії з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Волинської обласної ради 26 квітня розповів директор Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності Петро Чикида.

Він каже, що для функціонування ШВСМ на 2011 рік з обласної казни затверджена сума розміром 340 тисяч гривень. Нарікає – цих коштів недостатньо для повноцінної роботи. Минулоріч ситуація була подібною – виділили лише 400 тисяч гривень.

А підготовка спортсменів високого класу на рівні Олімпійських ігор, чемпіонатів світу, Європи та України потребує фінансових витрат на проведення навчально-тренувальних зборів, видачу харчування, придбання відновлюючи засобів, медикаментів, спортивної форми та інвентаря тощо, каже Чикида.

«Основним завданням на 2011 рік є підготовка та участь учнів ШВСМ у всеукраїнських та міжнародних змаганнях та здобуття ліцензій на ХХХ Олімпійські ігри в Лондоні. Слід відмітити, що десять спортсменів ШВСМ є кандидатами на участь в Олімпійських іграх, і потрібно домогтися, щоб волинські спортсмени гідно представили нашу Волинь і Україну на цьому форумі чотириріччя», – говорить він.

На ці потреби Чикида просить виділити з обласного бюджету 682 тисячі гривень. Переконує депутатів, що це сума невелика. Наводить приклад – нині у ШВСМ ніяк не можуть знайти кошти на велосипед спортсменці Ірині Папежук – його вартість сягає 2 тисяч євро.

Нарікає Чикида і на те, що волинські спортсмени нині займаються у жахливих умовах – радянська матеріально-технічна база вже себе вичерпала, а про нову спортсмени тільки мріють.

«В нас сьогодні практично відсутня матеріально-технічна база. З року в рік вона не покращується, а тільки погіршується… На навчально-тренувальні збори змушені їхати в Рівне, де є умови… Треба нам транспорт. Бо ми постійно латаємо автобус 1996 року випуску», – бідкається чиновник-спортсмен.

Крім того, Чикида каже, що спонсори допомагати школі вищої спортивної майстерності не поспішають, на зустріч йдуть одиниці.

«Я готовий сьогодні будь-яку емблему наклеїти будь-куди, аби тільки гроші дали», – запевнив він.

Відтак члени депутатської комісії вирішили рекомендувати сесії Волиньради виділити необхідні кошти волинським спортсменам. Вирішуватимуть фінансові проблеми ШВСМ вже на найближчому сесійному засіданні, яке відбудеться 13 травня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus