USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині – все більше чиновників і все менше тих, хто трудиться

8 Листопада 2013 16:31
На Волині меншає кількість робочого населення, проте армія чиновників стає ще більшою. Про це повідомляє «ТРК Аверс».

За останні два роки на Волині помітно збільшилася кількість державних службовців. Зокрема, як нещодавно повідомив заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Башкаленко, цьогоріч на Волині планують створити спеціалізоване управління автомобільних доріг в структурі департаменту інфрастуктури та туризму. А із січня наступного року в облдержадміністрації може з’явитися ще й новий департамент з надання юридичних послуг. Відповідно з їх створенням збільшиться і кількість державних посад. І це в той час, коли в таких галузях як будівництво, сільське господарство та промисловість кількість робітників лише з кожним роком зменшується, - йдеться у повідомленні.

Кількість працюючого населення в Україні постійно зменшується. Волинь також не є виключенням. Згідно даних державної статистичної звітності, лише за два роки чисельність найманих працівників підприємств, установ та організацій зменшилася майже на 10 тисяч. Якщо в 2010 році їх було 247 тисяч 200 осіб, то, як розповіла начальник управління статистики Любов Біда, ця цифра на Волині опустилася до 237,8 тисячі осіб.

А от порівнявши кількість працюючих в сфері будівництва, сільського господарства, промисловості, освіти та медицини з 90-ми роками їхня кількість за 20 років зменшилася майже у двічі. До слова, у 1995 році їх кількість складала 398 тисяч осіб. Найбільше втрат за роки незалежності зазнав сільськогосподарський сектор: «20 років тому третина працювала в сільскому господарстві, 10 років тому - п’ята частина, а на сьогодні тільки 20-та, констатувала Любов Біда.

Та от парадокс, кількість населення, що працює в реальному секторі економіки, постійно падає, а чисельність працівників державних служб зростає. У порівнянні із 2011 роком державних службовців на Волині побільшало на 116 осіб. І хоча, починаючи з 2010-го року, чисельність держслужбовців таки зменшилася до 8-ми тисяч 953 осіб. Та минулоріч знову почався зворотній процес. На кінець 2012-го року кількість державних службовців та посадовців місцевого самоврядування уже складала 9069 осіб.

Начальник управління державної служби ГУДС у Волинській області Валентин Малиновський з цього приводу зазначив: «Фактично були нові створенні управління це міграційної служби… Окрім того, розширилися штати працівників органів судової влади і органів прокуратури, і наданий був статус держслужбовця керівникам управління охорони використання відтворення водних ресурсів і регулювання рибальства».

Скільки б ще держслужб не створили, аргументуючи це поліпшенням якості та швидкості обслуговування громадян, лучани від постійно зростаючої армії державних службовців не у захваті.

Думка лучан: «Нащо нам стільки поводирів… Я вважаю, шо їх там взагалі забагато, потрібно їх одного на 100 працюючих, цього буде достатньо, а ту зарплату, яку отримують вони краще віддати людям, які працюють і трудяться. На мою думку вони просто протирають штани… Я рахую, що це забагато трохи… Того, що люди, які працюють, вони ж обслуговують тих, які служать».

Фахівці прогнозують, що в подальшому кількість працівників державних служб продовжуватиме зростати. А от чи збільшуватиметься кількість робітників, які працюватимуть за наймом - позитивна відповідь на це питання викликає величезні сумніви. Адже такими галузями, як будівництво, сільське господарство сучасні випускники шкіл не дуже цік
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Крапка Показати IP 8 Листопада 2013 16:39
Кожен свого тягне
луцьк Показати IP 8 Листопада 2013 17:35
Будуть нові робочі місця для ваших дітей. Промисловість+ с/г на нулю. Ми радіємо.
Міля Показати IP 9 Листопада 2013 08:08
Ну й заголовок? А шо чіновнік не трудиться?
Чиновник Показати IP 9 Листопада 2013 13:57
А на кільки збільшилася армія журналістів на Волині відносно працюючого населення? Давайте про це.
Александр до Чиновник Показати IP 9 Листопада 2013 14:38
Плюс политологов, маркетологов, бухгалтеров и юристов. И конечно, продавцов:)))
Чиновнику Показати IP 9 Листопада 2013 15:21
Журналісти працюють, а на заплачені ними податки утримуються чиновники. Журналісти - це виробнича сфера. В бюджеті на них засобів не передбачують, а на трутнів-чиновників - передбачують.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus