USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині більше платитимуть сім'ям з дітьми-інвалідами

24 Травня 2013 14:50
Виплати на догляд за дітьми з обмеженими можливостями планують збільшити, оскільки це передбачає державний бюджет.

Про це повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

Заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Ющак зауважив, що планують збільшити виплати з догляду за дитиною-інвалідом (з найтяжчим ступенем функціональних обмежень) на 25%, зокрема: з 486 до 729 гривень для дітей віком до 6 років та з 605 до 907 гривень - для дітей віком 6-18 років.

Також допомога на дитину-інваліда, яка потребує постійного стороннього догляду, збільшилась у півтора рази.

«Для цих маленьких громадян необхідно також мати широке коло спілкування. Адже дітвора, яка відвідує спеціалізовані і звичайні садочки, отримує різні навички, досвід комунікації з ровесниками та дорослими, що допоможе їм в подальшому житті», - наголосив заступник голови облдержадміністрації Сергій Ющак.

Зауважимо, Сергій Ющак відвідав дошкільний навчальний заклад №3 Камінь-Каширська, у якому з 2003 року працює реабілітаційна група для дітей з обмеженими можливостями.

Також під час зустрічі з вихователями та батьками обговорили роботу реабілітаційної групи, зокрема, у перспективі - введення цілодобового режиму перебування таких дітей у садочку. Для цього з обласного бюджету передбачено профінансувати 60 тисяч гривень.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus