USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині біля цілющого джерела хочуть зробити цвинтар

4 Серпня 2011 11:14
Жителі села Липляни Ківерцівського району протестують проти облаштування цвинтаря неподалік джерела, яке вважають цілющим.
Такий протест триває вже протягом чотирьох років. Про це пише газета «Сім’я і дім» від 4 серпня.
У випадку, якщо кладовище таки постане, вони погрожують перекрити дорогу покійникам.
Біля джерела повинен постати скит Жидичинського Свято-Миколаївського чоловічого монастиря, який зватиметься «Живоносне джерело».
Нагадаємо, у квітні 2011-го це джерело освятили і взяли під опіку місцеві монахи.
Земля ж під кладовище розміщуватиметься неподалік джерела при самому в’їзді у Липляни.
«Якби ця ділянка не підходила під цільове призначення, то чи отримали б ми на неї державний акт? Також хочу уточнити, що це буде не липлянське, а жидичинське кладовище. Звісно, людям не подобається перспектива бути сусідами з таким релігійним об’єктом, та протестують в основному не корінні жителі, а ті, хто придбав ділянку у нововідведеному масиві», – каже голова Жидичинської сільради Олег Данкевич (село Липляни належить до Жидичинської сільської ради, – «ВН»).
Посадовець каже, що альтернативної ділянки немає, а старе Жидичинське кладовище вже більше двохсот років знаходиться біля іншого джерела і ніяких «трупних ядів» експертиза не виявляє.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus