USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині гіпертоніки таки можуть придбати ліки без рецепта

19 Листопада 2013 11:00
У Волинській області гіпертоніки таки мають змогу придбати ліки без рецепта, - інформує ТРК «Аверс».

Нагадаємо, на Волині ще торік запровадили пілотний проект здешевлення ліків від гіпертонії. За наявності рецепта пацієнти в аптеках можуть отримати знижку на медпрепарат. Аби швидше освоїти більше трьох мільйонів гривень виділених державою під програму, чиновники почали «з-під палки» залучати до нововведень гіпертоніків.

Препарати від тиску перестали відпускати без рецепта. Втім, нещодавно з’явилась інформація, що деякі аптеки реалізовують цю групу ліків і без папірця від медика. Наприклад, мережі, які не уклали договір з управлінням охорони здоров’я. Ті ж аптечні пункти, які долучились до проекту, не мають права порушувати його умови.
Як розповіли у телефонному коментарі аптекарі, у випадку продажу препарату без рецепта, їм загрожує штраф. У Волинському управлінні охорони здоров’я від штрафних санкцій «відхрещуються».

Аптекар: «Тільки по рецепту - це пілотний проект, за це можуть мені забрати ліцензію, оштрафувати на 1700 гривень».

Головний спеціаліст із терапії волинського управління охорони здоров’я ОДА Микола Берник з цього приводу зауважив: «Чи це буде приватної, чи то державної власності, ми не маємо ніякого відношення, щодо фінансової їхньої діяльності, тому, про якийсь штраф з боку управління говорити? Ну це абсурдно».

А ще, як повідомили в управлінні охорони здоров’я, уже з лютого наступного року в Україні вводитиметься ще один пілотний проект відшкодування ліків для хворих на цукровий діабет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олег Показати IP 19 Листопада 2013 12:19
Де в Луцьку можна придбати ліки без рецепта? В луцьких аптеках навіть ті медикаменти від тиску, де на упаковці великими буквами написано БЕЗ РЕЦЕПТА відмовляються відпускати без рецепта. Чому аптекарі йдуть на такі грубі порушення? Такого нема ніде в світі! Це що, геноцид проти власного народу?
ісса ндойє Показати IP 20 Листопада 2013 08:00
це відмивання бабла, про людей нихто не думає, люди не хочуть брати вітчизняни ліки, бо це небезпечно, а імпортні готові придбати без знижки, а ім не дають, підарастична влада наробила, а зараз не знає де вихід ...
ісса ндойє Показати IP 20 Листопада 2013 08:00
це відмивання бабла, про людей нихто не думає, люди не хочуть брати вітчизняни ліки, бо це небезпечно, а імпортні готові придбати без знижки, а ім не дають, пі*арастична влада наробила, а зараз не знає де вихід ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus