USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині кожен 9-й будинок у селі стоїть порожній

23 Червня 2011 12:51
На початок 2011 року житловий фонд області становив понад 22 мільйони квадратних метрів загальної площі, з якого майже половина розташована у містах і селищах міського типу.
Близько 2% житла становить площа спеціалізованих будинків: гуртожитків підприємств, організацій та установ, навчальних закладів, інтернатів і будинків для дітей і людей похилого віку. Про це повідомили у Головному управлінні статистики у Волинській області.
На кожного волинянина припадає в середньому 21 квадратний метр загальної площі житла.
Найкраще забезпечені житлом у Горохівському, Володимир–Волинському, Іваничівському, Ковельському Турійському районах – 25–24 квадратні метри. Гірше – у містах Нововолинську, Ковелі, Луцьку та Маневицькому і Камінь–Каширському районах: 18–19 квадратних метрів.
Всього в області нараховується 354 тисячі квартир. Третину всіх квартир становлять трикімнатні квартири, середній розмір яких 69 квадратних метрів, 31% – двокімнатні із середнім розміром 51 квадратнмй метр. 19% – однокімнатні із середньою площею 36 квадратних метрів.
18% припадає на чотирикімнатні й більше площею близько 93 квадратні метри.
В одній квартирі в середньому проживає 3 мешканці.
Хоча протягом 2010 року кількість квартир, обладнаних тим чи іншим видом благоустрою, збільшилась, проте їх питома вага в загальній кількості залишається ще досі на низькому рівні.
Так, природним та зрідженим газом в області обладнано 80% квартир, водопроводом – 48%, опаленням – 48%, каналізацією – 47%, ваннами – 43%, гарячим водопостачанням – 33%.
При цьому забезпеченість сільських жителів вказаними побутовими зручностями, крім газу, у 3 – 4 рази нижча, ніж міських.
У сільській місцевості області нараховується 20 тисяч порожніх приватних будинків, тобто кожен дев’ятий будинок. Тільки за рік, що минув, їх кількість збільшилась на 462.
На початок цього року у квартирній черзі на отримання житла із державного фонду, перебувало 23 тисяч сімей та одинаків.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лілія Показати IP 23 Червня 2011 13:23
якщо стільки порожнього житла, то чому неможливо недорого придбати будинок у селі? За майже непридатний для житла будинок просять більше 8 тис. доларів. Хіба це справедливо?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus