USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині нагородили людей, завдяки яким живе місто

11 Липня 2013 12:17
Нагородження переможців щорічного конкурсу «Кращий...» відбулось у Ковелі, - про це пишуть Вісті Ковельщини.

Напередодні свята організаційний комітет розглянув подані матеріали і визначив переможців. Подяки та іменні кубки переможцям вручив міський голова Олег Кіндер.

Подякою міського голови за зразкове утримання прибудинкової території відзначено ковельчанку Марію Гнатюк, яка мешкає на вулиці Зерова, 4. Невтомні руки цієї жінки турбуються про благоустрій, затишок і красу свого подвір'я.

За підсумками роботи подякою міського голови відзначено громадського активіста Сергія Дружиновича, який займається громадською роботою майже 20 років. Сергій – один із лідерів молодіжного руху в Ковелі, голова Волинського обласного молодіжного фонду «Наше майбутнє», заступник голови Волинської федерації Бойового гопака, ініціатор створення центру молодіжно-громадських організацій Ковеля, директор літнього спортивно-виховного табору «Волинська Січ». Завдяки його організаторським здібностям та активній громадській позиції вдалося створити на Волині сім шкіл Бойового гопака в різних населених пунктах.

Перемогла у номінації «Юний талант року» учениця 11-го класу Ковельської міської гімназії Софія Шворак. Юна ковельчанка нагороджена золотою медаллю «За високі досягнення у навчанні». У 2011 році стала національним переможцем міжнародного конкурсу FLEX «На підтримку майбутніх лідерів». У 2011-2012 році навчалася у США, де здобула перше місце на олімпіаді з французької мови у штаті Флорида. У нинішньому році успішно склала іспит з англійської мови та отримала сертифікат TOEFL. Софія займається науково-дослідницькою роботою. У 2012 - 2013 навчальному році здобула перше місце в обласному та всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України у секції «Англійська мова».

У номінації «Громадський діяч року» оргкомітет визначив двох переможців. За активну участь у житті міської громади першим переможцем у цій номінації визнано голову правління жіночої громадської організації «Найщасливіша» Наталію Наконечну. Вона є співзасновником та організатором чотирьох громадських організацій: «Молодіжний центр Ковель», «Найщасливіша», «Голос молоді», благодійного фонду «Допоможи ближньому». Наталія Іванівна – член громадської ради при міському голові, входить до складу ряду всеукраїнських громадських об'єднань.

З ініціативи Наталії Іванівни проведено 28 акцій у супермаркетах «Зроби зайву покупку», під час яких понад 14 тисяч людей пожертвували продукти для дітей, вдів, малозабезпечених, ветеранів. Проведено 50 акцій «Нагодуй голодного», завдяки яким безхатченки отримали понад тисячу обідів.

Успішними були проекти «Школа щасливої сім'ї» та «Школа виховання дітей». Акція «Зроби свято для ветеранів» дозволила зібрати і рознести по домівках 30 продуктових наборів ветеранам Великої Вітчизняної війни. Таку ж кількість зібрано подарунків з шкільним приладдям для дітей-сиріт.

Другим переможцем у номінації «Громадський діяч року» стала патріот рідного міста, меценат Наталія Дуброва – юрисконсульт обласної громадської організації «Центр правової допомоги», що надає безкоштовну юридичну допомогу малозабезпеченим громадянам.

Наталія Володимирівна переймається питаннями культури, естетичного розвитку дітей. Разом з чоловіком Олександром організовує благодійні акції. Зокрема, з успіхом пройшла виставка живопису приватної колекції картин подружжя: всі зібрані кошти передали на потреби дітей-сиріт інтернатної групи ДНЗ № 6. Наталія виступила меценатом та організатором виставки-конкурсу дитячого малюнка «Старе місто Ковель», під час якої більшість учасників отримали від неї цінні грошові винагороди.

Громадська активістка постійно бере участь у проведенні та фінансовому забезпеченні заходів за участю юних обдарувань – вихованців Ковельської дитячої художньої школи імені Андроника Лазарчука. Нещодавно на благодійній виставці митця Валентина Данилюка придбала для громади Ковеля скульптуру Андроника Лазарчука та передала її до культурно-просвітницького центру.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus