USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині облаштовано усього 35 сільських сміттєзвалищ

13 Квітня 2011 14:15
На території населених пунктів сільських та селищних рад Волині не проводиться організований збір побутових відходів, що призводить до виникнення стихійних смітників, засмічення смуг навколо автодоріг, лісів, берегів річок, меліоративних каналів, ставків.
Про це повідомляють у прес-службі Держекоінспекції.
Сільські сміттєзвалища переважно не облаштовані відповідно до вимог природоохоронного законодавства, – констатують екологи.
На сьогодні кількість облаштованих сільських сміттєзвалищ, на які розроблені паспорти, не перевищує 35 ділянок. Це при тому, що на території області 379 сільських та 22 селищних рад.
Мешканці населених пунктів, де передбачений самовивіз сміття на сміттєзвалища, викидають сміття біля доріг, водойм, в лісі. У результаті виникають стихійні сміттєзвалища, забруднюються водойми.
У Держекоінспекції кажуть, що їхнє відомство піднімає питання на рівні влади щодо запровадження системи сортування відходів у містах обласного підпорядкування та у районних центрах області, розробки програми організації сміттєзвалищ на території сільських рад та схеми санітарного очищення населених пунктів.
Також, запевняють екологи, вони налагоджують паспортизацію місць видалення відходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus