USD 40.15 40.65
  • USD 40.15 40.65
  • EUR 40.35 40.70
  • PLN 10.10 10.28

На Волині освітяни порушують право на інформацію. ВІДЕО

22 Квітня 2013 19:01
Закон «Про доступ до публічної інформації» порушують деякі волинські органи освіти, систематично ігноруючи запити на інформацію.

Із більшістю органів освіти Волинської області Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу налагодили плідну та конструктивну співпрацю, - повідомляють у прес-службі ЦПАВК.

Усього з грудня 2012 року надіслали шість хвиль запитів органам освіти, відповіді на які вже мали б отримати. Попри те немає відповіді на один запит від відділів освіти Горохівської, Локачинської, Луцької, Любешівської та Шацької райдержадміністрацій. На два запити досі ніяк не відреагували у відділі освіти та науки Маневицької РДА.

Насправді систематично ігнорує вимоги Закону «Про доступ до публічної інформації» відділ освіти Ратнівської районної держадміністрації, який не відповів на чотири інформаційні запити.

«Так, згідно із Законом України «Про доступ до публічної інформації» чотири інформаційні запити направили на електронну адресу відділу освіти Ратнівської РДА [email protected]. Факт одержання двох запитів було підтвердили у телефонній розмові із працівниками цього відділу освіти. Також у березні 2013 року ми спілкувались по телефону із начальником відділу освіти Ратнівської райдержадміністрації Василем Андросюком, який у претензійній формі повідомив, що відділ не зобов’язаний надавати нам інформацію», – повідомляють у ЦПАВК.

Таким чином ЦПАВК звернувся до органів прокуратури для відновлення своїх законних прав щодо систематичного порушення права на інформацію, гарантованого українським законодавством. Також про ситуацію повідомили начальника управління освіти Волинської ОДА та голову Ратнівської райдержадміністрації.

Довідково:

Моніторинг державних закупівель в системі освіти здійснюється в рамках Всеукраїнської ініціативи «За доброчесні закупівлі в системі освіти». У Волинській області Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу займається моніторингом всіх управлінь і відділів освіти в області. Загалом в проекті беруть участь: Волинська, Донецька, Сумська, Харківська області та АР Крим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
!!!! Показати IP 23 Квітня 2013 10:00
Ви б ще заплакали через те що вам не надали відповідь на запит!!!! Потрібно було їхати безпосередньо на тендера і там кричати, що вас щось не влаштовує!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus