USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.30
  • PLN 9.76 9.95

На Волині «оцифрують» усі райони

30 Травня 2013 13:17
Цьогоріч усі райони області отримають цифрові карти.

Перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко взяв участь у засіданні колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, - повідомляє прес-служба.

Обговорено питання розроблення містобудівної документації і актуалізації генеральних планів населених пунктів та підготовки житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років.

Олександр Башкаленко, доповідаючи з першого питання, зазначив, що Волинь відразу ж включилася у процес прогресивних змін в містобудівній галузі. У найкоротші терміни в регіоні всі нормативно-правові акти приведені у відповідність до вимог нового містобудівного законодавства. У квітні цього року повністю завершена актуалізація схем планування територій та генпланів населених пунктів області.

«Завдячуючи кардинальним змінам містобудівного законодавства будівельна галузь області почала нарощувати обсяги робіт. У 2012 році вони зросли майже на чверть»,- зауважив він.

Башкаленко також звернув увагу на проблемні питання. А саме: оновлення містобудівної документації стримує відсутність цифрової топооснови, яка необхідна для подальшої розробки схем планування територій районів, генеральних планів і потребує значного фінансування.

Для 3-х районів області цифрові карти вже виготовили. У ІІ півріччі цього року з обласного бюджету передбачено фінансування виготовлення векторної топооснови іще для 13 районів області. Із місцевих бюджетів на ці роботи буде спрямовано 4,4 мільйона гривень.

За словами Башкаленка, містобудівну документацію сьогодні мають 88% населених пунктів області. Її виготовляли ще упродовж 70-90-х років за рахунок держбюджету, тому й потребує оновлення. Однак, враховуючи дотаційність місцевих бюджетів, Олександр Башкаленко вніс пропозицію про необхідність державної фінансової підтримки на умовах співфінансування для оновлення застарілої містобудівної документації, особливо для сіл.

Разом із тим, він зазначив, що в області роботи з планування територій не припиняються. Щорічно зростає фінансування цих робіт. Якщо у 2010-ому для цієї мети з місцевих бюджетів виділили 500 тисяч гривень, то 2012 році – 1,7 мільйона гривень. Цього року планується розробити 82 одиниці містобудівної документації.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus