USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині приймали нового єпископа. ФОТО. ВІДЕО

21 Червня 2011 17:38
У Володимир-Волинському Успенському кафедральному соборі 19 червня відбулося перше архієрейське богослужіння нового єпископа Володимир-Волинського і Ковельського Володимира (Мельника).
Перед початком літургії єпископ Никодим зачитав рішення Священного Синоду та Указ митрополита Володимира про призначення Преосвященного Володимира єпископом Володимир-Волинським і Ковельським, – повідомляє сайт Володимир-Волинської єпархії УПЦ.
Після цього був звершений древній обряд настолування, тобто інтронізації: з виголосами «Аксіос» («достойний») єпископ Володимир був тричі посаджений на трон Володимирських святителів.
На богослужінні, очолюваному двома архієреями, благочинними єпархії та місцевим духовенством, були присутні володимир-волинський міський голова, інші представники влади, парафіяни міських храмів та прочани зі всієї єпархії.
Після богослужіння єпископ Никодим представив пастві нового архієрея, попросив любити та поважати його.
Єпископ Володимир, у свою чергу, подякував владиці Никодиму за труди і відзначив, що приймає єпархію у зразковому стані.
Никодим попрощався з собором, парафіянами та духовенством.
Нагадаємо, колишній єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Никодим став єпископом Житомирським і Новоград-Волинським. У Свято-Преображенському кафедральному соборі Житомира його зустрічали 16 червня.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
любомльчаин Показати IP 21 Червня 2011 21:14
О , і володька любомльський (перший з права, вище від попа) спиртовий і сигаретний головний контрабандист...
Волинська Січ Показати IP 21 Червня 2011 23:04
Оце така вся московська церква - народ бідує, а ми "піруєм"... Скоріше до своїх "Лексусів","Лендкрузерів", "Тойот", пишних неприступних дворців.... а то вспієте насолодитись своїм багатством і розкішшю...
анонімус Показати IP 22 Червня 2011 00:50
дожився - прочитав "на Волині піймали нового єпископа" %))))))
мандрівник Показати IP 22 Червня 2011 09:47
І Катя на останній фотці затусувалася :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus