USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На Волині рекламуватимуть збір сміття у пакети

18 Листопада 2013 11:00
Стихійні сміттєзвалища і надалі продовжують з’являтись в лісах, на полях та пасовищах, інших місцях. Якщо питання прибирання сміття з організаціями Шацького району більш-менш вирішене, то з населенням це безкінечний конфлікт. Утім, нещодавно стало відомо, що вихід з ситуації все ж таки можливий, - інформує Шацький край.
«Ми вивчали різні шляхи вирішення цієї проблеми. Планували ставити контейнери по вулицях. Та зразу ж визріло питання, а де ж їх ставити? Ніхто ж не виявив бажання, щоб у їхньому дворі стояв контейнер, а всі сусіди зносили туди сміття. Баки для сміття у кожен двір – це теж нонсенс. Тим більше, що відповідно до санітарних норм та вимог для встановлення контейнера повинні бути облаштовані спеціальні місця. Тому ми знайшли оптимальний варіант, який використовується в країнах Європи і уже частково на території України – це так званий пакетний збір», - розповідає начальник КП «Будинкоуправління» Іван Коваль.
Зі слів пана Коваля, вони замовляють мішки, на яких буде вказаний логотип підприємства, та інформація, яке сміття не можна туди поміщати. У вартість мішка входить вивіз і складування ТПВ. Готові мішки розповсюджуватимуться по торгових точках, де населення зможе їх придбати. Наповнені сміттям пакети людина виставляє за ворота і спокійно може йти працювати. Вивіз ТПВ відбуватиметься згідно з чітко встановленим графіком.
«Ємність пакетів плануємо виготовляти двох видів – 60 (0,05 м3) і 120 (0,1 м3) літрові. Орієнтовна ціна – 7-8 гривень за штуку. Запровадження пакетного способу збору сміття плануємо на березень наступного року, коли зійде сніг і розпочнуться прибирання. До цього часу будемо готувати організаційну та юридичну сторони, щоб все було узаконено, затверджено. На перших порах, звичайно, можуть бути різні нюанси, але ми старатимемося їх виправляти, адже все наперед не можна передбачити», - каже начальник підприємства.
З його слів, поряд із розробкою пакетного способу збору сміття ще розроблять Положення про громадських контролерів, яке має бути затверджене Шацькою РДА (згідно з законом про житлово-комунальне підприємство). Ці інспектори матимуть право штрафувати (розмір штрафу сягатиме 1 700 гривень) за вивіз, викид сміття у невизначених для цього місцях. У керівництва району великі сподівання, що коли ці схеми запрацюють, проблем із засміченням населених пунктів району поменшає.
«Є задум виготовити невеличкі рекламні плакати чи буклети і розповсюджувати разом з періодичною пресою, щоб люди були більш обізнані і не боялись цих нововведень. Звичайно, все нове сприймається з обережністю, але воно повинно себе виправдати», - запевняє Коваль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus