USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

На Волині спекулюють із цінами на харчування дітей. ВІДЕО

21 Травня 2013 09:00
У п'ять разів дорожче закуповували продукти для дітей в управління освіти виконавчого комітету Нововолинської міської ради, чим завдали понад 75 тисяч гривень шкоди.

Перевірки додержання місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування області законодавства у цій сфері виявили наявність в області порушень прав дітей, - повідомляють у прес-службі прокуратури області.

Органи прокуратури області вставили випадки, коли чиновники відділів освіти дозволяли купувати за бюджетні кошти продукти у декілька разів дорожчі від ринкової ціни.

Так, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли відомості про факт службової недбалості службових осіб управління освіти виконавчого комітету Нововолинської міської ради, які склали розрахунок потреб у послугах із організації харчування дітей у закладах освіти міста на рік за цінами, які подекуди перевищували середньо-ринкову вартість гарячого харчування та готової продукції (овочів та фруктів) у 5 разів.

Цими діями службовці управління завдали збитків на 75,5 тисячі гривень. Триває досудове розслідування.

Непоодинокими є випадки ухвалення органами місцевого самоврядування незаконних рішень про встановлення вартості харчування у дошкільних навчальних закладах.
Деякі сільські ради Локачинського району встановили батьківську плату за харчування дітей, розмір якої перевищував встановлений законодавством для сільської місцевості. У трьох сільрадах Турійщини не надавалась 50-відсоткова знижка в оплаті за харчування для дітей з багатодітних сімей. Від сплати за харчування не звільнили дітей із малозабезпечених сімей, чим грубо порушувалися їхні соціальні права.

На усунення цих порушень органи прокуратури внесли подання. Усі рішення приведені у відповідність до чинного законодавства, права дітей поновлені.

Під час перевірок виявили й інші порушення, що стосуються організації харчування дітей у навчальних закладах.
Так, прокурор Луцького району із залученням спеціалістів Держсанепідслужби при перевірці у одній із загальноосвітніх шкіл району виявив випадки реалізації дітям продукції, термін придатності якої минув.

Любомльський міжрайонний прокурор встановив випадки використання у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів продуктів харчування за відсутності документів, що підтверджували б їх якість та безпеку.

Внаслідок організації своєчасних перевірок та ініціювання питання про відібрання зразків продукції харчування для дослідження вилучені небезпечні для дітей продукти в одній із шкіл Турійського району.
Однією з причин такої ситуації є бездіяльність органів контролю, зокрема Держсанепідслужби, у сфері забезпечення державного контролю за додержанням санітарних норм при виготовленні, зберіганні та реалізації продуктів дитячого харчування.

Загалом за результатами проведених перевірок додержання вимог законодавства щодо захисту прав дітей на безпечну для їхнього життя і здоров'я продукцію цьогоріч році органами прокуратури області розпочато 2 кримінальних провадження, внесено 39 подань, до дисциплінарної відповідальності наразі притягнуто 31 посадову особу, в тому числі 2 осіб органів контролю, скасовано 8 незаконних актів органів місцевого самоврядування.

Питання забезпечення маленьких волинян якісним, повноцінним та збалансованим харчуванням та безпечною для їхнього життя продукцією завжди перебуває на контролі прокуратури Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Олексій Показати IP 21 Травня 2013 09:14
Найцікавіша новина 21 травня. Міське управління освіти разом з "паном Гребенюком" хочуть знищити ще один колектив дитячого-навчального закладу. Горезвісну завідуючу 31 садочка призначили туди на адміністративну роботу методистом. Видно наші можновладці вважають людей йо...ми та мають в ..., або ж корупція в міській раді заохочується і своїх в біді не кидають. Дивне кадрове рішення !!!!
Forever Autumn до Олексій Показати IP 21 Травня 2013 09:20
Якщо ви хочете щось донести до редакції, то не спамте будь ласка у повідомленнях, а надсилайте лист - електронну пошту можна легко знайти у розділі КОНТАКТИ
Олексій до Forever Autumn Показати IP 21 Травня 2013 10:39
Це не спам, а коментар до статті. Розрізняйте речі.
Forever Autumn до Олексій Показати IP 21 Травня 2013 10:48
Ці коментарі, які варто розрізняти, чомусь чи не під кожною статтею з*явилися раптом. Чи це глюк?
Forever Autumn до Олексій Показати IP 21 Травня 2013 10:50
Тому напишіть листа. Цим питанням можуть зайнятись журналісти, якщо є необхідні докази.
Тобі чудо наше до Forever Autumn Показати IP 21 Травня 2013 10:47
То щоб Вам,як Ви виражаєтесь:"Не спамили" люди,то взагалі закрийте ті комменти!!! Романюк довольний буде!
Forever Autumn до Тобі чудо наше Показати IP 21 Травня 2013 10:49
1. Я до ВАС та ТИ не зверталась, тому ТИкайте тим, хто Вам знайомий. 2. Не знаючи ситуації - не варто влазити ще й так хамовито. Олексій сьогодні зранку вирішив затролити всіх - і копіював це повідомлення кругом, де тільки можна, а це - спам. Тому йому рекомендували звернутися напряму в редакцію, написавши листа, щоб цим питанням могли зайнятись детальніше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus