USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині відбулася хресна дорога усіх християн

18 Квітня 2011 18:32
У Вербну неділю, 17 квітня, в місті Рожище на Волині відбулася екуменічна Хресна Дорога.
Захід проходив з ініціативи священиків парафій міста Рожище, зокрема настоятеля римсько-католицької парафії Преображення Господнього Романа Бурника та декана Рожищанського деканату УПЦ КП Василія Шняка. Про це повідомляє католицький часопис Credo.
Таку міжконфесійну молебень проводять у місті вже протягом шести років під час Великого посту.
Цього року молитовна хода розпочалася з церкви Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ КП.
Потім вулицями міста священики по черзі роздумували над стояннями Хресної дороги. Після кожного стояння хори обох парафій по черзі супроводжували своїм співом, заохочували до співу і присутніх.
Завершилась Хресна дорога в католицькому храмі Преображення Господнього.
Християни мали можливість поклонитися частинці Хреста, на якому був розіп’ятий Ісус.
Реліквіарій з частинкою Хреста Господнього був привезений з луцького кафедрального собору святих Петра і Павла.
За словами настоятеля кафедрального собору святих Апостолів Петра і Павла Віктора Маковського, реліквіарій з частинкою Хреста Господнього в 1527 році передав папа Климентій VII для катедри в Луцьку. Збереглася також папська грамота до реліквіарія.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
прот. Михайло Семкiв Показати IP 20 Квітня 2011 18:35
Не секрет нi для кого - той факт, що владика УПЦ-КП Михайло Зiнкевич зайнявся насаджуванням на Волинi неоунiатства - поки що у виглядi так званих "екуменiчних хресних ходiв" православних з римо-католиками. На страсну п'ятницю заплановано чергову православно-католицьку хресну дорогу вулицями Луцька. У Римачах Любомльського району владика Михайло освятив перший на Волинi "православно-католицький храм" (костьол з православним та римо-католицьким престолами). Та що тут дивуватися! От Коломийський владика Iоанн Бойчук правив службу Божу разом з греко-католиками, але це йому минулося даремно... УПЦ-Кп, на жаль, пережива на даний час анархiю та безлад...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus