USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині з’явилося ще одне газифіковане село

24 Травня 2011 13:25
На Волині побільшало газифікованих сіл: нещодавно блакитне паливо отримали мешканці селі Доросині у Рожищенському районі.
На урочисте запалення факела, що відбулося 17 травня біля будинку культури, зібралися майже всі жителі населеного пункту, – пише Волинь-нова.
Щоб газифікувати село, мешканці Доросинь організувалися в кооператив. Усього до спілки увійшло 128 господарів.
Поступово нагромадили майже 640 тисяч власних коштів, замовили, й було виготовлено технічну документацію, укладено вигідний договір із тернопільською фірмою «Професіонал».
Для здешевлення робіт її фахівці запропонували для підвідних і вуличних газопроводів стійкі пластмасові труби. І буквально за три місяці їх проклали.
Керівництво кооперативу побороло труднощі з інвестуванням газорозподільчої підстанції і додатково акумулювало кошти для закупівлі обсягів газу для випробування мережі.
В оселях доросинівців пусконалагоджувальні роботи провели спеціалісти управління із села Полонка Луцького району. На це теж пішли власні заощадження мешканців.
«До червня вже десятки нових господарів отримають це зручне паливо, – уточнив сільський голова Микола Вавренчук. – На черзі газифікація і сусіднього Кияжа, що входить до Доросинівської сільради, та Щурина, звідки приїхала делегація на наше свято. У планах – провести освітлення вулиць села і спорудити пам'ятник засновнику Доросинь Дорошу Синьому».
Під час мітингу жителів села привітали керівники району.
Благословив на наступні добрі справи присутніх священик храму Святого Луки Євгеній.
Голова районної ради Андрій Музика сказав, що в районі природним голубим паливом уже користуються жителі 47 сіл.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus