USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Над Луцьком літають літаки Повітряних Сил України. ВІДЕО

16 Квітня 2016 15:56
Планові навчальні польоти в темний час доби відбуваються цими днями на Луцькому військовому аеродромі. Польоти здійснювалися 14 та 15 квітня і триватимуть надалі. Це відбувається для підвищення професійних навичок льотного складу.

Отож, 14 квітня у Луцьку відбулись перші за 19 років нічні польоти. Це була льотна зміна типу «вечір з переходом в ніч», яка тривала до 23-ї години. У зв'язку зі збільшенням тривалості світлового дня час початку нічних польотів відкладатиметься ближче до опівночі з можливим початком нічних льотних змін після 22-ї години після повного заходу сонця і закінченням в районі 2-ї, а то і 3-ї години ночі, - повідомляють у групі Організація Волинських Авіалюбителів «ОВАЛ✈».

Нагадаємо, через капітальний ремонт злітно-посадкової смуги на базовому аеродромі в місті Старокостянтинів Хмельницької області на Луцький військовий аеродром тимчасово передислокувалась одна із бригад тактичної авіації Повітряних Сил Збройних Сил України.

Як ідеться у дописі, капітальний ремонт злітно-посадкової смуги - справа не одного дня і навіть не одного місяця. Тому вищезазначена бригада пробуде в гостях у Луцьку від двох до трьох місяців. Весь цей час льотні екіпажі бригади виконуватимуть навчально-бойові завдання згідно курсу бойової підготовки льотного і штурманського складу Повітряних Сил Збройних Сил України.

Це будуть планові навчальні польоти як на вдосконалення навичок пілотування і літаковедення за визначеними маршрутами по області, так і на вдосконалення навичок бойового застосування фронтової бомбардувальної авіації на авіаційний полігон Повурськ в Ковельському районі. Більша частина польотів проводитиметься на гранично малих висотах.

Як повідомив репортеру Інформаційного агентства Волинські Новини керівник прес-центру Повітряних Сил Збройних Сил України полковник Роман Юрчило, в рамках льотно-методичних зборів Повітряних Сил Збройних Сил України авіація Повітряних Сил виконує в Луцьку певні задачі.

"Польоти здійснюються згідно планових завдань. Є певні польотні плани, і польоти в Луцьку здійснюються відповідно до цих планів. Є певні задачі, визначені керівництвом Повітряних Сил, і наразі вони виконуються. Це планові навчальні завдання та інші відповідні заходи, які виконуються з метою підвищення льотного вишколу згідно з планом бойової підготовки льотного і штурманського складу Повітряних Сил Збройних Сил України" - підсумував Роман Юрчило.

Нічний зліт Су-24М. Луцький військовий аеродром, 15. 04. 2016. Відео зі сторінки групи Організація Волинських Авіалюбителів «ОВАЛ✈»:


Заступник командира аеродрому, майор Андрій Вдовіцин з депутатами міської ради. Фото з сайту міськради:

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 43
Анонім Показати IP 16 Квітня 2016 17:56
гарно літають)
Лучанин Показати IP 16 Квітня 2016 18:39
Аж душа радіє !!! Потрібно щоб вони заходили на Повурськ кожний раз з інших напрямків, щоб піснею своїх двигунів піднімати настрій максимальній к-сті жителів прилеглих до нього районів області ....
Анонім Показати IP 16 Квітня 2016 18:42
Так гарно, що аж шибки у вікнах дзеленчать. А коли будуть літати до 2-3 години ночі, то взагалі буде весело. Особливо тим , хто поряд живе.
Жидичанин до Анонім Показати IP 16 Квітня 2016 18:57
Нічого страшного,потерпимо! Нехай краще шибки дзеленчать від наших літаків, ніж від руssкой канонади.Дуже швидко звикнете і до нічних польотів,от побачите.За совітів ще й не так літали,аж небо гуло тижнями,так ніхто й уваги не звертав-люди просто звикли.Так що звикнимо і ми!
cу24 до Жидичанин Показати IP 17 Квітня 2016 19:36
шкода що літає фактично металобрухт якому 30 років.
Антоніо до Анонім Показати IP 6 Травня 2016 23:46
Слухай,любитель ащущеній.ти може маєш проблеми з слухом,а? Мені наприклад і моїй дитині якій пів рочку, зовсім на*єр нетреба цей шум.дитина здригається від цього шуму.от хай в ковелі десь там собі і сідають,і милують чиєсь вухо і око.А в мирному луцьку.можна якось нормувати вильоти.вдень нема питань.а до 3ї ночі то є перебор! Небойсь біля порошенка в козині вони нелітають.
до Анонім Показати IP 16 Квітня 2016 20:11
я погоджуюсь)) нащо нам авіація та армія взагалі - нам анонімам і так добре
лучанка Показати IP 16 Квітня 2016 20:19
Життя наладжується
рамаха Показати IP 16 Квітня 2016 21:05
Все красиво ....літаки та пілоти файно виконують свою роботу.........хай літають.....привикнем....а щоб шибки не дзеленчали....постав скло пакет!!!!!!!!
небайдужа Показати IP 16 Квітня 2016 23:32
В усьому має бути порядок -а не гул до 3 ночі Люди мають право відпочивати !!!
Порядок має бути і в курсі бойової підготовки льотного і штурманського складу. І якщо там закладене відпрацювання певних льотних навичок в темний час доби, то, щоб цей льотчик без належної підготовки не впав Вам на голову разом зі своїм літаком вночі через брак професійної підготовки, то не скигліть тут. Хто на що вчився - Ви працюєте вдень, а відпочиваєте вночі, а вони часом навпаки. І це така сама професійна підготовка, як і у Вас за Вашою спеціальністю. Тому закрийте щільно вікно на ніч, купіть в найближчій аптеці беруші за 10 гривень, якщо такі тендітні, і відпочивайте з Богом!
волиняночка до Організація Волинських Авіалюбителів Показати IP 17 Квітня 2016 08:17
Супер, супер. 10 балів.
ппо до Організація Волинських Авіалюбителів Показати IP 17 Квітня 2016 09:57
Цинізм коментаря аж зашкалює! До чого тутпрофесійна підготовка пілотів і війна з москалями?! ЗРОЗУМІЛО , що пілоти повині тренуватись, але не у місті, де заручниками шуму і можливих форсмажорів враховуючи і стан підготовки і стан літаків стали десятки тисяч городян. І вистачить вже все спихати на війну! Може, ще проведемо тренування артелерії у струмівці у нас же війна. Цей військовий аеродром в межах міста - як антилюдська спадщина радянських часів повинен бути трансформований у цивільний або взагалв закритий. І як би у нас була влада, яка дбає за людей вже давно так і зробили!!
Розум маєш, трансформатор ти наш? Чи аби язиком ляпнути? Ти уявляєш, скільки треба грошей, щоб розібрати аеродром, а потім побудувати його в іншому місці? То дай їх, якщо такий розумний, магнат ти наш волинський. А поняття інфраструктури тобі відоме? Чи може цей аеродром також підпадає під славний процес "декомунізації" як "антилюдська спадщина радянських часів" ? Мовчи і насолоджуйся безкоштовним авіашоу. Коли ще таку красу побачиш?
агресивний до Організація Волинських Авіалюбителів Показати IP 17 Квітня 2016 19:39
і чого так агресивно реагувати? є хоч доля неправди в попередньому коменарі? в жодній цивілізованій країні такого нема. а наших соколів в ато не видно чомусь.
Там не доля, а 100%-ва маячня. Відкрийте карти Гугл і подивіться розташування аеропортів і військових авіабаз в містах світу. Всі вони на околицях або в межах міста. І люди живуть абсолютно нормально, не відчуваючи жодного дискомфорту. Просто там люди живуть в таких умовах постійно, тому звикли. В нас теж за часів СРСР звикли і не звертали уваги, а тепер відвикли за 20 років від такого через розвал армії. Але тепер швиденько знову звикнуть, це справа кількох тижнів. А те, що не видно наших соколів у зоні АТО, вибачте, питання вже політичного характеру. Мінські угоди виконуємо, чо!
Олександр до Організація Волинських Авіалюбителів Показати IP 23 Квітня 2016 00:47
шо ти отово пишеш ? В нас теж за часів СРСР звикли і не звертали уваги, а тепер відвикли за 20 років від такого -ти шо знов в ссср хочешь?да ,тоді сказав би- шо тобі самолети мішають вночі спати.)тоді був смисл цих польотів,навчань ,а оті соколи шо зара літають це витрати грошей.!
1 до Організація Волинських Авіалюбителів Показати IP 18 Квітня 2016 23:34
Дітям, які бояться спати під цей гул, також беруші купити? І немовлятам?
Саме так.
Олександр до Організація Волинських Авіалюбителів Показати IP 23 Квітня 2016 00:37
ось ті!!!в ночі приблизно о 2 ночі коли ти спиш .особливо після тяжкого дня в селі(за-ний) а тут на висоті до 1 км над землею летить СУ шо аж земля трясется і вікна і ти "авілюбитель"" рекомендуэш шось немовлятам купляти!!???
Так, рекомендуємо. Бо від того, що Ви тут скиглите, вони літати не перестануть. :)
Олександр до Організація Волинських Авіалюбителів Показати IP 24 Квітня 2016 00:13
ну ну
Олександр до Олександр Показати IP 24 Квітня 2016 00:18
А якже стаття 24 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення".
Може Ви нарешті перестанете нести маячню і зрозумієте, що всі статті законів України стосуються цивільного населення і вони до одного місця, коли справа іде про підготовку військових, тим більше під час бойових дій в країні?
Антоніо. до Організація Волинських Авіалюбителів Показати IP 7 Травня 2016 00:07
Які бойові дії,вумнику.Це антитерористична операція-офіційно! Якщо народ проти,то небудуть вони літати.повір.справа в тому.що вночі народ проти цих польотів.От буде недайбог Воєнний стан,тоді питань немає! А так як всі знають,що ці к....ли,вигляд роблять що вони так дбають за армію іза наш добробут,а самі в цей час грабують далі країну,то пішли ви всі знаєте куди,автолюбителі юниє! КУДА ПУКІН ХОДИТЬ ВЖЕ 2 РОКИ! перестаньте обманюватись,і обманювати народ.Під цей шумок,добре тільки скіпідар зливати! Що мабуть і відбувається поки ми тут ляси точимо! Небійсь,ці олігархи які для країни під час ато повинні були заводи запустити,зброю проти пгресора виготовляти,давши тим самим людям роботу,все для війни як кажуть, а ніііі,ні...х...ра цього нема! То чому 250 тисяч роботяг, плвинні вночі терпіти той шум? Га ,питаю тебе любітєль.Отааак.В козин еиздуйте,або літаки сучасні в порошенка просіть.канфєт вже небойся наліпив за 2 роки,на свою приватну армію. Хто грабить,той хай і затичкі ввуха купляє! Крапка.
Жидичанин до небайдужа Показати IP 17 Квітня 2016 08:01
Все вірно, але люди мають також і право на захист від агреssора! А як захищатись,коли авіація не літатиме? Так що потрібно подивитись,яке з цих прав головніше- чи право дрихнути вночі,але в разі чого гарантовано отримати кулю за те, що ти "какол" і "бєндєра", або ж дати хлопцям можливість навчитися воювати і спати по ночах спокійно! Таких "переживаючих за людей" ми вже бачили в 2014-му на Донбасі-там теж Вам подібні блокували наші танки і БТР-и,бо мали право на тишу! Чим це закінчилось-ласкаво прошу поїхати і подивитись-кращої терапії від вати в головах годі і придумати.А взагалі даржава де-факто воює і СБУ повинно було б відслідковувати таких "гуманітаріїв"!
Антоніо до Жидичанин Показати IP 7 Травня 2016 00:17
Слухай друже.вже стільки л людей полягло, втебе не складається враження,що хочуть всіх чоловіків перебити українських,тих які ще можуть їм дати підсрачника? Га? Якого х...ра,крим здали,якого х.ра заводи збройні дали вивезти в росію,якого милого не запустити оборонний комплекс за 2 роки.та при нормальних воєначальниках,вжеб ті що загинули,ще рік тому.всадили б москалю такого підсрачника що тобіб і неснилось.авони падл...кі злили їх,каліками поробили молодих пацанів.це бізнес бл....ть а не ато! За своє треба гризти всім разом.а не надіятись на авось і думаьи що ти і твоє або моє життя крім нас комусь теба! Люди,лохі! І продажні шкури! От чого ще війна не закінчилась.а Сєня Яйценюк.після звільнення в москву поїхав.І кому ти тут розказуєш про те шо армія піднялась! Ти подумай краще,зо ти будеш робити коли заплатиш за газ наступного місяця 3000гривень.за 2хкімнатну квартиру! А то той гул літаків,помножений на їхні зарплати,і потім виведений в наші податки! Такшо краще стули!
Юрист до небайдужа Показати IP 17 Квітня 2016 14:59
Напиши свою адресу комунарик і я тебе відправлю на відпочинок!!!
Саша Показати IP 16 Квітня 2016 23:40
Нехай шумить з миром, ніж з війною! А навички потрібні. Не треба на них скаржитися. Нехай літають звійною миром.
Вася Показати IP 17 Квітня 2016 01:30
навики то треба,але військовий аеродром в межах 250-титисячного міста і польоти на техніці,якій по років40,думаю підхід на корню неправильний.А що в Повурську немає місця де базуватись?Чи десь в поліських лісах
Повурськ - це полігон. Відрізняєш аеродром від полігону чи лікбез провести? А аеродром в лісах - це ти геть добре придумав. І злітати крізь дерева, ти так собі це уявляєш?
ура до Організація Волинських Авіалюбителів Показати IP 17 Квітня 2016 19:41
ввічливість ваших коментарів зашкалює. там часом не підліток коментує?
Зашкалює абсолютна необізнаність людей в елементарних речах. Необізнаність людей, які живуть в місті авіаторів і не розуміють бодай трохи авіаційної специфіки. Подібні коментарі зі 100%-ю маячнею, коли їх пишуть раз за разом, просто виводять з себе.
Громадянин Показати IP 18 Квітня 2016 09:22
А що депутати роблять на військовому обєкті???? Заступник командира аеродрому, це, як кобила троюрідна сестра свині!!! Аркаша (депутат на фото), ти ж "пілот", герой АТО (за твоєю версією), в "Азові" так не думають, то розкажи яка посада у Вдовіцина. Чи тільки селфі та боротьба з вітряками, разом з Пашею Д.?????
Анонім Показати IP 19 Квітня 2016 22:54
Які там літаки
Поцан до Анонім Показати IP 21 Квітня 2016 23:12
Су 24, су-27,та інші
Юля Показати IP 22 Квітня 2016 22:27
Дякуємо вам за таке шоу будь-ласка частіше пролітайте локачинський райьон с.Старий загорів ви наша мрія!!!
Олександр Показати IP 23 Квітня 2016 00:28
Днем хай літають на любій висоті( хоть 50 метрів над землею).Але вибачте з23.00 до ранку !!це вибачте!І головне на якій висоті мають літати в ночі??це ж просто пиз..ець!За..ли в ночі літати на малій висоті !!! по друге. за які бабкі гроші на керосин на ці всі літаки шо літають???краще дороги зробили а не накидали асфальту вище дороги и лопатами закатали!!!
А потім по цим зробленим дорогам підуть колони ворожої техніки і солдат, а Ви розмістете в себе на хаті пару-трійку сєпарів за наказом коменданта Луцька. Головне, що тоді буде тихо і літаки не літатимуть. А під звуки "Союза Нерушимого" Ви засинатимете набагато краще. ;) ВеГным куГсом идёте, тАваГищи!
Вишків Показати IP 1 Травня 2016 13:40
Шановні, я проживаю біля самого аеродрому і мені подобається те, що літаки літають. Ви розумієте, що це їхня робота! Нехай літають і цілу ніч. Я звикла. Хоч і не знаю як було за часів СРСР, тому що я лише учениця школи, яка розташована також поблизу аеродрому. Заспокойтеся і не нийте.
Павло Показати IP 6 Травня 2016 11:14
Здається до 95-го року літали майже кожний вечір.А зараз всі такі ніжні стали,всі такі няшки та ведмедики,ніби проживають на елітній рубльовці і хочуть там собі тихенько жити а потім здохнути щоб і ніхто навіть не знав як.)))
сашко Показати IP 8 Травня 2016 23:55
І над моєю хатою літають, але нічого потерпимо, аби не падали. Нехай вчаться хлопці. А тролів СБУ вичислити і нехай дороги роблять чи дрова рубають. ПТН. ПНХ.
Єнокентій Показати IP 19 Травня 2016 00:52
Ви як викладаєте фото літака хоча-би номер зетерли, Подібні фото інформують ворогів про літаки ЗСУ, ця інформація не має оголошуватись, показуємо ворогам які літаки боєспроможні а які ні. МАЙТЕ ГОЛОВУ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus