USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Наділи пластикові хомути: Павло Гриб розповів про своє викрадення в Білорусі

12 Вересня 2019 22:45
Звільнений з російської в’язниці Павло Гриб розповів, що під час затримання в Білорусі його били і скували руки так сильно, що залишився шрам.

Про це він сказав в інтерв’ю BBC News Україна, яке було опубліковано 12 вересня, передає Кореспондент.

«Затримувала мене група захоплення жорстко. Наділи пластикові хомути, які стиснули мені руки і залишили шрам. Били, щоб я не дивився кудись убік, не дивився, куди їдуть. Щоб я в мікроавтобусі не зробив зайвого руху», – розповів Гриб.

На питання журналістки, чи було зрозуміло, що затримання проводить російська ФСБ, а не білоруські правоохоронці, Гриб відповів: «Відразу було зрозуміло, хто міг затримати. Тільки вони могли».

При цьому, на питання «Ви хто?» йому відповідали: «Дід Піхто».

За його словами, незважаючи на гарантії, які йому давали, він розумів ризики зустрічі з дівчиною в Білорусі.

«Мені запропонували, надавши деякі гарантії. Але я цілком розумів ризики, все ж таки це було ризиковано. Але я теж не мав підстав думати, що я буду дійсно комусь потрібен через якусь дурницю», – сказав Гриб.

Нагадаємо, що у 2017 році батько Павла Гриба Ігор Гриб повідомив, що його син поїхав в місто Гомель на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався тільки у соціальних мережах. За домовленістю, Павло мав повернутися у той самий день.

Але пізніше стало відомо, що він утримується в Краснодарському СІЗО. Грибу було висунуто звинувачення у сприянні терористичній діяльності. За версією слідства РФ, він нібито запропонував знайомій дівчині із Сочі підірвати бомбу на лінійці в російській школі. Адвокат Гриба заявив, що Павла викрали співробітники ФСБ РФ.

У суботу, 7 серпня, відбувся обмін утримуваними особами між Росією та Україною за схемою 35 на 35. Унаслідок обміну на свободу вийшли 24 українських полонених моряків і ще 11 політв’язнів, серед яких і Павло Гриб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Колишній мешканець ц Показати IP 13 Вересня 2019 07:10
ВК це не соцмережа. Це ФСБ-ешне болото.
Патріот Показати IP 13 Вересня 2019 08:06
Він хотів підірвати дітей на лінійці шкільній. А зараз він херой, президенту навіть руку не потиснув.
Петро до Патріот Показати IP 13 Вересня 2019 09:48
В мене также враження що із всіх звільнених в адекватні тільки моряки і сенцов
Всезнайко до Петро Показати IP 13 Вересня 2019 10:48
Ні, тільки моряки...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus