USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Нардеп Мартиненко намагався втекти з України

22 Квітня 2017 23:33
У Національному антикорупційному бюро наполягають на законності клопотання детективів про затримання екс-депутата Миколи Мартиненка.

Про це повідомляє ZN.UA із посиланням на НАБУ.

Так, бюро надало довідку про дії і пересування Мартиненка напередодні запланованих детективами обшуків у рамках розслідування справи про закупівлю Східним ГЗК концентрату урану через австрійську фірму-прокладку.

У документі викладено покрокові дії Мартиненка напередодні і в день оголошення йому підозри, які свідчать про наміри екс-депутата уникнути відповідальності. Зокрема, "чекаючи проведення обшуків вранці у четвер, 20 квітня, напередодні ввечері залишив місце постійного проживання і надав членам своєї сім'ї вказівки вчинити аналогічно".

Також Мартиненко повідомив близьким перелік адрес і автомобілів, за якими плануються обшуки і вказав місця, які, на його думку, є безпечними, і організував роботу підконтрольних йому осіб, спрямовану на приховування предметів і документів, які могли мати значення для кримінального провадження".

У НАБУ додали, що за вказівкою Мартиненка, його оточення "перейшло на конспіративний спосіб спілкування", а сам екс-депутат вимкнув свій телефон і контактував з оточенням через інші засоби зв'язку. У ніч на 19 квітня Мартиненко не ночував удома, а на наступний день детективи НАБУ встановили, що екс-депутат знаходився в приймальні народного депутата Дениса Дзендзерського.

Детективи Бюро намагалися зв'язатися з Мартиненком через телефон приймальні Дзендзерського, але секретар, "почувши ім'я і посаду співрозмовника" відмовилася з'єднувати детектива з Мартиненком, повідомивши, що він передзвонить.

Мартиненко так і не передзвонив. Далі, зрозумівши, що детективи НАБУ встановили його місцезнаходження, Мартиненко протягом шести годин переховувався у приймальні Дзендзерського і лише після тривалих переговорів із детективами, його переконали вийти.

У НАБУ наголошують, що все зазначене свідчить про те, що "Мартиненком заздалегідь вживалися заходи, спрямовані на отримання відомостей про плани подальшого ведення розслідування, тактики і методів, проведення слідчих дій, а ця інформація використовувалася ним із метою розробки плану уникнення кримінальної відповідальності і втечі з місця можливого проведення слідчих дій".

Саме за такі дії детективи НАБУ, згідно ст. 208 КПК України, прийняли рішення затримати Мартиненка з метою усунути можливість подальшого уникнення їм відповідальності за вчинення спроби втечі.

Нагадаємо, Микола Мартиненко був нардепом ВРУ 3 – 8 скликань, двічі обирався від виборчого округу № 21 (центр – м. Ковель). У 2016 році добровільно відмовився від депутатського мандату у в зв`язку із скандалом навколо розслідування, яке проводить Національне Антикорупційне бюро України щодо його можливої причетності до корупції. У грудні минулого року Верховна Рада достроково припинила депутатські повноваження Мартиненка. НАБУ перевіряє причетність екс-депутата до схем з урановим концетратом під час його закупівлі ДП Східний гірничо-збагачувальний комбінат у австрійського товариства Steuermann Investitions. У травні 2016 року Генеральна прокуратура передала НАБУ 40 томів матеріалів по справі Мартиненко. Детально про справу Мартиненка читайте ТУТ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Andrew Показати IP 23 Квітня 2017 00:40
ПіТар!
А Показати IP 23 Квітня 2017 05:29
в ссср за такі злочини розстрілювали. Проснись Україно, не спи народе, ти ж бачиш злочинці не сплять......
психіатр АП Показати IP 23 Квітня 2017 08:46
Щотижневе українського прокурорського шоу Телепузиків для населення у вишиванках. Слава Україні!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus