USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Нардепи не думають про вищу освіту, - депутати облради

16 Травня 2013 12:40
Депутати Волинської обласної ради переконані, що питання з реформуванням вищої освіти гальмується у Верховній Раді України, бо нардепи не цікавляться прийняттям відповідного закону.

Про це стало відомо під час комісії з питань духовності, культури, релігій, засобів масової інформації, зв’язків з громадськими організаціями і політичними партіями Волинської обласної ради 16-ого травня.

Питання «Про рекомендації комітетських слухань щодо законодавчого забезпечення розвитку вищої освіти в Україні» викликало чимало дискусій у членів комісії. Зокрема представники волинських вишів зазначили, що питання реформування вищої освіти уже обговорювали і свої пропозиції вузи надавали, залишилося лише їх реалізувати.

Зокрема директор педагогічного коледжу Петро Бойчук проти того, щоб навчальні заклади І-ІІ –ого ступенів вилучили з системи вищої освіти. А перший проректор Луцького національного технічного університету Валентин Талах підкреслив, що жоден з трьох законопроектів «Про вищу освіту» не враховує усі побажання вишів.

Депутат обласної ради Роман Карпюк зазначив: «Спільної думки на сьогодні немає. Є така думка в суспільстві, що в нас в країні забагато вищих навчальних закладів. Є різні пропозиції: в кожній області залишити один вищий навчальний заклад. Зовсім не враховуюється думка приватних вузів. Немає єдиної думки в Парламенті».

Натомість депутат обласної ради Віталій Собко зауважив: «Мені чути це дивно, що немає лобі вузів в Парламеті. Виші - це ж наша еліта. Чому не об’єнуються всі вузи, і не дають пропозиції. До яких депутатів зверталися. Вузи? Ми не бачили ваші пропозиції. Пропонуйте. Будемо виробляти спільне рішення і гукати».

У той же час депутат обласної ради Олександр Курилюк висловив думку, що студентів в Україні забагато «В Європі з випускників шкіл у вузі 30%, а в нас доходить до 70%. Має бути розумне державне замовлення і контроль зазначив. Врахувавши усі традиції і досвід минулих років запропонувати рішення».

У підсумку депутати вирішили: до 1-ого червня волинські виші мають подати пропозиції щодо реформ вищої освіти. І тоді спільне побажання громадських організацій, студентів та навчальних закладів подати на розгляд Верховній Раді України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Майбутній студент Показати IP 16 Травня 2013 14:19
Я вважаю, що краще саме так: прийшов, заплптив за вступ, заплатив за диплом і чекай вручення. Толку з того навчання. Як і з професорів. Все одно половина предметів в тих вузах одна тупість.
АмЄлія Показати IP 16 Травня 2013 15:14
Вузів дуже багато,професорів також.Підтримую О.Курилюка
Корінний лучанин Показати IP 16 Травня 2013 17:43
Ну не вчора це почалось! За 20 років незалежноті України в нас зуміли наплодити всіляких вузів в 10 разів більше ніж є зараз у Великобританії!!! Кому цепотрібно?! Вища освіта знівелювалась до середньої. А скільки кандидатських і докторських дисертацій є липовими та плагіатом? Я розумію, що і педагогам хочеться їсти та мати доходи, але не такою ціною!!! В нас не буде справжньої еліти в Україні, та зрештою її і так уже нема(залишки)!! В нас росте покоління неуків із такою, з дозволу сказати "вищою" освітою!!! В Росії вже проводять перевірку захищених дисертацій, це саме треба й в Україні зробити бо дуже вже стало багато "науковців" за рахунок близьких родинних звязків та куплених(перекуплених) тем та матеріалів!!!
Читач Показати IP 16 Травня 2013 20:26
А скільки колись із класу в вузи поступали? Одиниці. А тепер мало не всім класом в вуз.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus