USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Євромайдан у Луцьку може простояти до президентських виборів

29 Грудня 2013 15:24
«Боротьба може тривати до президентських виборів»,- заявили зі сцени активісти Євромайдану у Луцьку сьогодні, 29 грудня, під час народного віча.

Збиратися на Театральному майдані обласного центру люди почали о 13. 00. Згідно з різними оцінками експертів, громадських активістів, прийшло до тисячі лучан.

Лідери луцького Євромайдану розпочали віче зі слів Тараса Григоровича Шевченка:

«Мені однаково, чи буду

Я жить в Україні, чи ні.

Чи хто згадає, чи забуде

Мене в снігу на чужині –…

Та не однаково мені,

Як Україну злії люде

Присплять, лукаві, і в огні

Її, окраденую, збудять…

Ох, не однаково мені».

Зі слів опозиційних політиків, їм стало відомо, що Міністерство доходів і зборів України «давитиме» їх бізнес після нового року. Також, зі сцени озвучили, що починається збір підписів щодо відставки голови обласної ради Володимира Войтовича і голови облдержадміністрації Бориса Клімчука.

Підсумовуючи перемоги, євромайданівці сказали, що вже вдалося досягти чимало, зокрема не дали президенту змінити Конституцію України і зберегли можливість обирати лідера країни народом. За успіх вважають і об’єднання опозиційних політичних сил. Волинян запевнили, що ця команда на президентські вибори 2015 року висуне єдиного представника.

Серед людей, які прийшли на народне віче, більшість були старшого віку, прийшли і сім’ями з маленькими дітьми. Відстояти майбутнє України приїхала 67 літня пані Ніна з селища міського типу Цумань Ківерцівського району.
Вона каже, шо приїхала в обласний центр, на народне віче, бо здоров’я не дозволяє їхати у столицю. А тут, каже, щоб підтримати молодь і вигнати бандитів. Бідкається, що пропрацювала в медицині 39 років, а пенсія нижча середньої. Та наголосила пані Ніна, що ми – європейці, живемо в центрі Європи, тому і рівень життя повинен бути європейський.

А лучанин Артур прийшов з татком, щоб наживо побачити «звірів-беркутів, як вони виглядають»
Батько хлопця каже, що хоче жити в цивілізованій країні, де дітей не б’ють, а син сам привів його сюди. У дитини уже сформована думка щодо спецпризначенців. Таке не має бути в європейській країні.

Головний лейтмотив недільного віча у Луцьку - прийняття резолюції про створення Волинського відділення «Народного об’єднання «Майдан».

Нагадаємо, що народне віче відбулося сьогодні і в Києві. Це вже шосте зібрання громадян України під українськими і європейськими прапорами. Людей зібралося десятки тисяч під гаслом «Солідарність – проти терору». Також опозиційні сили оголосили план дій Євромайдану на січень 2014 року.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
2004 Показати IP 29 Грудня 2013 15:43
Як їх юагато і їх неподолати))))))
Іван Показати IP 29 Грудня 2013 15:58
Насправді нас набагато більше. Дуже багато. Не сумнівайтесь.
Семен до Іван Показати IP 29 Грудня 2013 16:27
Дураков поди много, а те кто работат, их здесь нету. Работают только на поляка и русского. Реже на немца.
123 Показати IP 29 Грудня 2013 16:21
Стойте-стойте. Деревья умирают стоя.
Семен Показати IP 29 Грудня 2013 16:25
Та лишь бы не работать. Типа после выборов президента работун сразу нападает.
гузько Показати IP 29 Грудня 2013 16:28
а якщо тату дадуть по пиці то захищаті його приідуть звіри беркутовці.цікаво чи було це перекормлене в арміі
Наталка до гузько Показати IP 29 Грудня 2013 17:24
Звичайно прийдуть захищати. Тільки не ті Беркутівці. А працівники нової правоохоронної структури, створене після люстрації.
Павло до Наталка Показати IP 29 Грудня 2013 21:04
А наберуть туда таких "письменників", які будуть робити те ж саме, тільки з більшою стервозністю, щоб боялись і не насміхались!:) Знаемо - 2004-й і його наслідки багатьох навчили!!!
Майданутим Показати IP 29 Грудня 2013 17:37
коментар було видалено
семенам,123,та іншим до Майданутим Показати IP 29 Грудня 2013 17:53
коментар було видалено
Остап Показати IP 29 Грудня 2013 17:48
Сумно.... беззуба боротьба.....
УКР Показати IP 30 Грудня 2013 00:07
Дивлячись на це збіговисько і справді думаєш- а де ми живемо . в якому столлітті?Невже ці люди думають що бандерівець Вітів принесе щастя?Що він відмінить закони економіки? як казав герой одного фільму-страна непуганных идиотов.
Лучанин Показати IP 30 Грудня 2013 01:29
Я щось колись пропустив? "зокрема не дали президенту змінити Конституцію України і зберегли можливість обирати лідера країни народом" - це коли було? Щось я не пам'ятаю щоб це хтось збирався змінювати. Ні, терміново треба проводити медичні реформи. Терміново!
такткові Артура Показати IP 30 Грудня 2013 12:15
Татко, якби ви були нормальним чоловіком, а не дауном, то не формували б у власної дитини страхітливих фобій. Задумайтесь, ким може вирости ваш син. І бабусі - щоб рівень життя був європейський - потрібно працювати і працювати, а не сподіватися, що Європа нам щось кине, як собакам.
БОГДАН Показати IP 30 Грудня 2013 12:28
Почнемо з визначення,що собою являє Євромайдан у Луцьку? 5- 6 палаток на Театральному майдані,в яких нікого не має ні вдень ,.ні тим більше, вночі.Тут же знаходиться бочка з дровами для обігріву мітингувальників.У вічірній час на теріторії наметового містечка перебуває не більше 5-7 чол .Поруч-плакати з хамськими написами на адресу влади та окремих народних депутатів(того ж Палиці) .Ажіотаж навколо Луцького євромайдану тривав близько двох тижнів,тут проходили концерти,бігали молоді дівчата з розмальованими у жовто-блакитну символіку обличчями,біля них крутилися молоді хлопці з євросоюзівською символікою.Зараз цього не має,в Адреналіні молоді збирається значно більше ,ніж на Луцькому євромайдані.Протестні мітинги та віче ,які періодично продовжує збирати опозиція ,взагалі справляють жалюгідне враження-200-300 чол, разом із зіваками та тими,які приходять подивитись на ялинку.Мало молоді,багата людей похилого віку. Доречі,Київський Майдан на площі Незалежності, теж, поволі,затухає. Щодня там перебуває 2-3 тис.=заробітчан-революціонерів=,в основному, вихідців із Галичини,щоправда їх кількість у вихідні дні збільшується до10-15 тис.чол.На недільному віче в столиці ,(опозиція очікувала мільйон-зібралось 10-20 тис чол) ,мітингувальники прийтяли так званий Маніфест,в якому,по-суті, повторили свої старі ультимативні вимоги до влади:повернення до Конституції 2004 року, ,відставка Азарова,створення нового технічного(читай вигідного опозиції)уряду,підписання Асоціації з ЄС.Ну І головна фішка-заява по намір розпочати після Різдв*яних свят Всеукраїнський страйк,який,думаю, виллється у нову спробу опозиціїї заблокувати та паралізувати нормальну роботу столиці,особливо її урядових устанав.Опозиція демонструє відсутність бажання домагатись компромісу ,прагне нових скандалів,провокацій,а ,можливо, і силових зіткнень із органами правопорядку.Доречі, згідно соц.опитувань рейтинг опозиції в Україні перестав зростати,а в деяких регіонах стрімко падає ,на Сході та Півдні ідеї Майдану не пітримує 80% українців,менш популярною опозиція стала і в столиці..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus