USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Тисячі лучан прийшли до могили загиблого волинянина

2 Березня 2014 16:12
Тисячі лучан вшанували пам'ять загиблого у Києві волинянина Василя Мойсея, пройшовши від Театрального майдану до його місця поховання на меморіальному комплексі «Вічна слава».

Після завершення Народного Віча, що відбулося 2 березня під гаслом «Збережемо Україну» багатотисячна хода вирушила вулицями Луцька. На чолі колони, окрім представників духовенства, крокували бійці «Правого сектору». Учасники ходи вигукували гасла «слава Україні – героям слава» та «Путін - геть». Біля могили Василя Мойсея громада спільно зі священиками молилася за упокій душ усіх бійців Небесної Сотні.



Митрополит Луцький та Волинський Михаїл зазначив, що тут спочиває герой України. Згадуючи його, згадували всю Небесну Сотню, українців, які віддали життя за щасливу долю України.

«Здавалося б, перемогли неправду, але диявол знайшов собі інших слуг, які знову нас випробовують в єдності, в любові до України. Напевно, не так голосно ми сказали, якщо є такі випробування. Стоячи біля могили, ми скажемо самі собі: ми любимо Україну понад усе, ми любимо ближнього свого і найбільше любимо Господа Бога, який дарує життя вічне», - звернувся до лучан митрополит.

Присутні присяглися любити Бога, ближнього та Україну, відстоювати її, берегти від усяких зазіхань недругів.

Михаїл засудив агресію Росії, ті вчинки, які базуються на ненависті та загарбництві.

«Якщо ті, хто сьогодні на нас нападає, каже «ми браття-слов’яни», то хіба піде брат на брата? Якщо говорять, що православні, то хіба піде православний на православного?», - запитав Михаїл громаду. Він закликав присутніх поклястися, що ми переможемо любов’ю та молитвою, а коли доведеться, і зі зброєю в руках захищатимемо Неньку-Україну.



З його слів, вислів, який сьогодні надихає на це: «ненавидьте ворогів Божих, боріться з ворогами Вітчизни, але любіть ворогів своїх». Як наголосив митрополит, сьогодні Вітчизна в небезпеці, але зброя нині – молитва, заклики до Бога, прощення один одному, любов один до одного.

Він закликав громаду пробачити один одному, тому що небезпека нависла над Україною. Лучани тричі повторили «клянемось».

Насамкінець усі учасники хресної ходи виконали Гімн України.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
позор Показати IP 2 Березня 2014 17:24
Бендеровца похоронили там куда приходят те кто освобождали наши земли от нацистов, а их теперь рядом хоронят((( на огороде гуся сделайте кладбище бендеровцев
Любомльчанин до позор Показати IP 2 Березня 2014 17:37
Бикота москальська - ти його нігтя не коштуєш. щось не подобається - чемодан, вокзал . рассея
Героям Слава! до позор Показати IP 2 Березня 2014 17:42
Слушайте , Западная Украина, вас так все боятся, что пора на этом деньги зарабатывать ))))) Ну, к примеру, открыть экстрим-туры " Неделя в плену у бандеровца" ))))))) В качестве пыток- горилка, сало и соленые огурцы !....... Ми на західній Україні не бандеровці ми просто українці....... коли не подобається нах.. їдьте в росію, китай чи америку.. ми тут нікого не тримаємо..... А під одного не треба всіх так називати.. бо в росії не росіяни а сталіністи чи ленінці це по вашим міркам получається!... Я так це розумію....
Крук до позор Показати IP 2 Березня 2014 18:06
Для тебе зробимо
Вас до позор Показати IP 2 Березня 2014 19:57
Ти правильно вибрав собі псевдонім
KLOP до позор Показати IP 2 Березня 2014 20:45
Ты свинья тебя похоронят на заднем дворе хлева !!!!
дихлофос до KLOP Показати IP 2 Березня 2014 20:52
Ты не переживай и тебя на растерзание дичью, чтобы могилы даже не осталось))))))
СПП до позор Показати IP 2 Березня 2014 21:36
Россия в страхе, Своей жизню жертвуя, хохлы плюнули марионеткам Российским в МОРДУ...
Андрій до позор Показати IP 3 Березня 2014 01:02
Хлопець загинув, відстоюючи інтереси своєї країни. Йому місце саме там, де його поховали - на Меморіалі Слави.
До "Сорому" Показати IP 2 Березня 2014 17:41
Ти, негіднику, як ти таке можеш казати? А що для тебе є святим? За кого і що ти? За зека? За Путіна, який на брехні будує свою політику? У Криму не пролилось, слава Богу, жодної каплі крові! Але, не дай Боже, із "миротворчою місією" росії це може статися. Ти цього хочеш? Бандера наш ГЕРОЙ, український!
жалко дыбилов бендер Показати IP 2 Березня 2014 17:55
Каждый что хочет то и пишет, каждый имеет право на слово, а вы изучить историю, прочтите что такое волынская резня, в учебниках ни слова об этом,
морда в сажі, спина до жалко дыбилов бендер Показати IP 3 Березня 2014 23:18
ти паморок ! ти кажеш ПРАЧТІТЕ ПРО ВОЛИНСКУЮ РЕЗНЮ ,В УЧЕБНИКАХ ЕТО НЕ СКАЗАНО !!! а де ж ти це прочитав? а? в інтернеті? чі східняки розказали? ! та там на сході всі таку пургу гонять ! бо насправді вони, і чого до цих пір і називаються жополизниками росії ! бо НКВдісти приходили в формах бандерівців і гвалтували і різали жінок і дітей ! так тобі будь-яка бабулька в будь якому селі скаже ! бо західна Україна навіть в душі х*й ложила на сталіна і леніна! це тількі східняки боялися і молилися на його портрети! а різню цю влаштовували москалі !!! так же само як зара тітушки передівалися в беркут ! те ж саме повторюється
Українець Показати IP 2 Березня 2014 18:14
Слава Україні ! Герой України поклав своє життя за наше майбутнє, допоміг звільнити український нароб від зека та запроданця - Слава, Слава, Слава !!!
ооо Показати IP 2 Березня 2014 18:28
В концлагеря бандер!!! дороги строить и заводы!!!
тьотя соня до ооо Показати IP 2 Березня 2014 18:37
давайте згадаємо, що сьогодні прощена неділя, що ми всі українці, що всім серце болить за нашу країну і не будемо один одного ображати, а спрямуємо всі наші сили проти ворогів і для розбудови нашого кращого життя, ради тих світлих дітей, що полягли за всіх нас.
Рома до ооо Показати IP 2 Березня 2014 18:38
Или пусть едут в германию?? ТАМ ИМ ПОКАЖУТ СВОЕ МЕСТО!!
Бандерівець Показати IP 2 Березня 2014 21:25
Москалики невже ви не второпали, що називаючи нас бандерівцями ви тільки компілімент робите. а перш ніж бандеру фашисту і нацом називати. спершу елементарну біографію його почитайте з тієї самої шкільної енциклопедії
мв до Бандерівець Показати IP 2 Березня 2014 21:46
читали.... чого херой ваш український на батьківщині не страдав і не жив... чого никався біля німців.. де й дочекався смерті герой нацик
За волю! Показати IP 3 Березня 2014 11:11
Любов та мир хай панує на моїй землі! Слава цьому герою!!! Ми давно здобуваємо незалежність, свідомо йдемо на смерть за свою волю. І обов,язково її досягнемо. А в Росії, як не було демократії, так і не буде. Мені шкода вас.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus