USD 38.85 39.20
  • USD 38.85 39.20
  • EUR 38.90 39.40
  • PLN 9.80 9.97

Нашестя медуз та «смерч» з комарів: природні аномалії на Одещині

21 Жовтня 2018 22:19
В Одеській області спостерігаються невеликі природні катаклізми.

Так, в акваторії Одеського порту можна спостерігати величезну кількість медуз. У воді їх повно, різного кольору і розміру. Зустрічаються екземпляри від молочного до синього з червонуватим відтінком кольору, повідомляє «Думская».

Розмір деяких медуз досягає до 30 сантиметрів у діаметрі.

Також у природному заповіднику «Тузлівський лимани» лютує комариний «смерч». Рої сягають висоти до 50 метрів, інформує УНІАН.

Як розповів еколог Іван Русєв, цей вид комарів — один із найбільш масових комах «Тузловских лиманів».

«Не варто лякатися кількості таких комарів. Ці крихти з пухнастими вусиками зовсім безпечні. Вони не можуть вкусити. Вони взагалі не харчуються, оскільки у крилатої комахи немає рота. Живиться комарик лише на стадії личинки. Дорослі особини комара взагалі не харчуються, їх ротові органи недорозвинені, тому говорити про укуси цих комарів не доводиться. Ці дивовижні організми є величезною кормовою базою для риб (личинки комарів) і для птахів (дорослі комарі)», - розповів розповів еколог Іван Русєв.

Танець комарів можна подивитися на відео:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus