USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Наступна мобілізація Волині не торкнеться

27 Травня 2014 10:41
Матері та дружини мобілізованих військовослужбовців зустрілися з керівництвом Міністерства оборони. Там їм пообіцяли, що наступна хвиля мобілізація Волині не торкнеться, також сказали, що розглянуть питання звільнення 4-х воєнкомів в області. Окрім того, розповіли про зарплати, які отримують і отримуватимуть військові.

Так, на зустрічі у Міністерстві оборони були присутні ініціативна група жінок (8 осіб), заступник Міністра оборони України - керівник апарату Петро Мехед, заступник Міністра оборони України Іван Руснак, перший заступник начальника Генерального штабу Збройних Cил України генерал-полковник Геннадій Воробйов.

З боку рідних військовослужбовців прозвучало ряд суттєвих зауважень до керівництва Міністерства оборони: непідготовленість військовослужбовців до несення служби у «гарячих точках» на Сході; відсутність спеціальних засобів захисту; скарги на некомпетентність деяких командирів 51-ої окремої механізованої бригади та генералів оперативного командування «Північ»; на приховування фактів задіяння 51-ої бригади в АТО; на низьке матеріальне та медичне забезпечення мобілізованих; на необхідністьпроведення перевірки усіх воєнкоматів у Волинській області на предмет проходження мобілізованими медичних комісій та перевірки воєнкоматами особових справ.

Керівництво Міноборони розповіло, що склад 51 ОМБ уже почали виводити на полігон Широкий лан, що у Миколаївській області, і протягом тижня виведення триватиме. Мобілізованим буде надана необхідна медична та психологічна допомога.

Обіцяють в оборонному відомстві створити робочу групу, представники якої будуть говорити з кожним солдатом, вивчатимуть їх особові справи і тих мобілізованих, в яких важкі сімейні обставини – переводитимуть на полігон у Рівне або у Володимир-Волинський.

Також днями Міністерство оброни закупило 3000 бронежилетів.

Щодо матеріального забезпечення, то мінімальна заплата має становити 2380 гривень. Тим, хто задіяний в АТО мають виплачувати 15-20 тисяч гривень і відповідно до законодавства вони прирівнюються до учасників бойових дій. Їхні списки має затверджувати Кабінет Міністрів, але зараз у комітетах Верховної Ради опрацьовуються зміни до законодавства, які полягають у тому, щоб ці списки для більшої ефективності з мінімальними затратами часу, затверджував кожний конкретний орган, як от Міноборони, Державна прикордонна служба.

Також у Міністерстві оборони пообіцяли підняти питання звільнення воєнкомів Нововолинська, Володимира-Волинського, Ковеля та Любомля.

Головною ж вимогою матерів та дружин мобілізованих військовослужбовців є демобілізація. Адже у зв’язку з тим, що 45-денний термін мобілізації військовослужбовців мобілізованих до 51-ої Окремої механізованої бригади вже закінчився їх необхідно повернути у місце постійної дислокації у Володимир-Волинський, а наступну хвилю мобілізації проводити не з числа жителів Волині. Це дозволить провести ротацію у Збройних Силах і зняти соціальну напругу у ряді районів Волинської області.

Перший заступник начальника Генерального штабу Збройних Cил України генерал-полковник Геннадій Воробйов сьогодні ж пообіцяв доповісти про усі порушені на зустрічі проблеми начальнику Генерального штабу, зокрема і про прохання повернути 51-шу ОМБ у місце дислокації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
комбат Показати IP 27 Травня 2014 10:48
А хтось тим київським військовим вірить???
889 Показати IP 27 Травня 2014 11:02
щось вони всетаки обманюють бо я знаю людей з волині яких 2 червня забирають:((
Лена до 889 Показати IP 27 Травня 2014 15:17
З Нововолинська знову хлопців забрали.
Правдоруб Показати IP 27 Травня 2014 11:14
Треба часткову мобілізацію, щоб Гузя, Данильчука, дітей високопосадовців забрали послужити Батьківщині
Дружина мобілізовано Показати IP 27 Травня 2014 11:36
Учора прийшли повістки нашим знайомим хлопцям з воєнкомату. То як не торкнеться мобілізація Волині??? Вже торкається! Щоправда, ті прийшли з батьками і написали письмову відмову. Однак, що буде далі, невідомо... То тільки тих перших похапали, як кроликів, не оформивши все це як слід документально. Суцільний ХАОС І БЕЗЛАД!
ю до правдоруб Показати IP 27 Травня 2014 11:37
ви точно сказали!
Правда до ю до правдоруб Показати IP 27 Травня 2014 12:34
Добре, що нових не торкнеться, атих кого вже з порушеннями забрали, то як бути?? просто звільнити комісара??? На них конкретно персонально в суд, прокуратуру і на 15 років в тюрягу! А дітей на схід!!
беркут Показати IP 27 Травня 2014 11:44
Дик ци ваенкоми тільки раді будуть , позбавять них геморою, вони мабуть забули коли висипалися та бачили свої родини ....
Правда до беркут Показати IP 27 Травня 2014 12:47
Нічого, нічого, як з 1тис людей по 30 євро згребти, то можна тиждень і не поспати
Правда до Правда Показати IP 27 Травня 2014 12:48
сори, не дописала, по 300 євро)))
Беркут до Правда Показати IP 27 Травня 2014 14:03
інтересно чукчи пляшуть ....дик ви ПРАВДА хочете сказати , що ваенкоми заробляють по 300000 евро - во бля .....
Правда до Беркут Показати IP 27 Травня 2014 14:22
Приблизно, це відкуп під час мобілізації, зараз ставки навіть зросли, до того, відкуп від армії коштував чуть меньше, знаєш не гірше мене, а воєнком опікується цілим районом, навіть районами, а там призовників, навіть більше, так що за такі грошики можна і не спати!! І ще скажи,то це за 2000 грн зп можна декілька поверхову хату построїти, по 2 машини собі і дітям покупляти, і щоб жінка по пів року попу на курорті гріла. Звичайно, це не кожен місяць, а під час призову, зараз під час мобілізації. Але того хватить думаю надовго
беркут до Правда Показати IP 27 Травня 2014 16:54
інтересно чукчи пляшуть... Дик ви ПРАВДА могете наприклад поконкретніше ці фактики викласти .... Я Вам буду дуже вдячний ....
Остап Показати IP 27 Травня 2014 12:32
Довгою та війна буде...
лучанка до Остап Показати IP 27 Травня 2014 12:48
Нехай правий сектор поїде в гарячу точку наведе там поядок,а не ходить по офісах в масках і самі не знають чого хочуть ,займаються мародерством.
Анонім Показати IP 27 Травня 2014 12:41
Як можно воюваты со сваим народом?
ЯЯ до Анонім Показати IP 27 Травня 2014 13:13
Який на х.р свій народ? Свій народ живе в своїй країні і дбає про її інтереси, а той народ який хоче відірвати від країни шматок і віддати його іншій країні - вже не свій народ, а наволоч.
другий анонім до ЯЯ Показати IP 28 Травня 2014 17:46
тобто вони хочуть відірвати шматок Волині? Ви точно знаєте?
Анонім Показати IP 27 Травня 2014 13:07
коментар було видалено
вол Показати IP 27 Травня 2014 13:20
хто в нас винний самий менший, як завжди. Хай би тих генералів позвільняли, що не забезпечили всім необхідним військових.51 бригада мала охороняти кордон до Сумської обл., а наказ дав голова ОДА з Юліної партії. це Пустовіта, Гузя і інших треба спитати чого наші хлопці опинилися на сході, бо пан Пустовіт військовий хотів вислужитись перед Турчиновим і Юлькою.Начхав на родини хлопців .
Roma Показати IP 27 Травня 2014 23:36
Гузь і Пустовіт - нема слів одні матюки........ хто кричав про мобілізацію Волині під..... и!!!!!! Зробили, тепер 10 -х нестало... гроші вони збирали на броніки каски, а де вони????? (одні казки скільки вони зібрали і відправили гниди)!!!!!!! всі побачили, із за них хлопці лягли нема слів......!!!!!!! Хай тепер йдуть до сімей загиблих!!!!! А не сидять в кабінетах і вислужуються перед Київською владою!!!! Я думаю що кожен зробив для себе висновок!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus