USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Навчання у школах Луцька хочуть продовжити в червні

21 Серпня 2014 12:57
Луцькі освітяни розробляють розклади уроків та режими п’ятиденного та шестиденного графіка навчання. Однак, враховуючи те, що у режимі економії, зимові канікули у школах триватимуть два місяці, у міській раді ведуть мову про продовження навчального року і в червні.

Про це під час постійної комісії з питань освіти, науки, культури, мови сьогодні, 21 серпня, повідомив начальник управління освіти Луцької міської ради Олег Гребенюк.

Так, з його слів, якщо бракуватиме енергоносіїв, то зимові канікули у ЗОШ триватимуть два місці зимового періоду, однак дитячі садочки будуть працювати у попередньому режимі.

Тиждень осінніх канікул перенесуть на грудень. Також луцькі школярики будуть змушені відпрацювати й 10 суботніх днів. Утім «посмакувати» першою навчальною суботою учні зможуть лише з 20 вересня. Таким чином освітяни дають їм можливість адаптуватися до навчання.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що зимові канікули триватимуть з 6 грудня по 1 лютого.

Але найнеочікуванішим для лучан виявилось бажання освітян дати можливість продовжити навчання у школах і в червні, однак, суперечності виникли у тому, що цей період співпадає з ЗНО та вступною кампанією

«Ми звернулись до Міністерства освіти, аби опрацювати це питання. Якщо навчання продовжать на два червневих тижні, тоді потреби відпрацьовувати суботи в другому півріччі не буде», - зауважив Олег Гребенюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
педагог Показати IP 21 Серпня 2014 13:05
Скорочуйте програми. Не потрібно дітям стільки матеріалу. Невже не можна якось коротше і чіткіше вчити, викинути другорядне - більше користі буде дітям.
! до педагог Показати IP 21 Серпня 2014 13:13
Чвс Януковича - нищення юних громадян України, вже закінчився, а програми його (Табачника - українофоба).
це я Показати IP 21 Серпня 2014 13:07
А ЗНО коли здавати?
небайдужа Показати IP 21 Серпня 2014 13:18
Просто жах !!! Ті вчителі і так загружені по повній так ще хочуть щоб там і ночували за 1700 гр ПРосто слів немає (((((
вчитель до небайдужа Показати IP 21 Серпня 2014 13:27
Не кажіть дурниць - про таку зарплату. В кого така зарплата, в якій школі, в яких вчителів? Це неправда.
читач до вчитель Показати IP 21 Серпня 2014 22:10
Дійсно? Ви хочете сказати, що зарплата більша? Подивіться єдину тарифну сітку. Вчителі відповідають 8-12 розряду ЄТС, тобто ставка вчителя залежно від розряду 1397 - 1806 грн (а це ще податки не відраховували, приблизно відніміть ще 18%)): http://www.zarplata.co.ua/?p=915 http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/1298-2002-п Уявіть зарплату молодого педагога.
Анна до вчитель Показати IP 7 Лютого 2016 18:48
Ви не повірите, але у значної частини вчителів саме така зарплата.
розум Показати IP 21 Серпня 2014 13:32
Це все черговий піар і окозамилювання.Ніхто нічого не хоче робити, тільки створюють видимість.Вже давно доведено, що навчальні програми треба переглядати і міняти, але це нікому не вигідно,бо змінивши по-розумному шкільні програми, ми будемо навчати і виховувати дійсно розумних і мудрих дітей та громадян України, а це не потрібно. Адже нашим тупим можновладцям треба ще тупіші люди, яким можна навішати дурні на вуха, і вони свято в це будуть вірити. Поки-що все проти народу.
Мама школяра Показати IP 21 Серпня 2014 13:34
Пан Гребенюк вже напевно з розумом не дружить зовсім. Скоро вже обурені батьки прийдуть до дверей міського управління для того, щоб особисто поспілкуватися з ним. Скажіть, невже школи зовсім відключать від опалення? Ні, тому, що вони знаходяться на лініях тепловіддачі. Будинки ж будуть опалюватися. Хай менше, але й будуть. А що робити батькам учнів першого класу, які працюють (дідусі з бабусями також працюють). Закрити дома чи привести Гребенюку, хай грається, все рівно нічого іншого не робить. А як же випускнити? Як вони в такому навчальному режимі підготуюються до ЗНО? Є ж багато учнів, яким цілком вистачає шкільних уроків для успішної підготовки до ЗНО.
небайдужа до вчитель Показати IP 21 Серпня 2014 13:37
Про зарплату то правда у молодого спеціаліста -більша якщо у вас стаж маєте клас і т,і,
Анонім до небайдужа до вчитель Показати IP 21 Серпня 2014 13:42
У молодого лікаря - 1200 грн і що, плакати? Не треба було обирати ці професії - вони відносяться до саможертовних.
читач до Анонім Показати IP 21 Серпня 2014 22:16
а ти, розумнику, лікуватись до кого побіжиш, якщо всі будуть обирати лише "нежертовні" професії?
небайдужа Показати IP 21 Серпня 2014 13:40
А вчителів відправлять на 2 місяці за свій рахунок то тоді вони приєднаються до батьків і разом з дітьми будуть грітись в кабінетах управління освіти
SOS!!! до небайдужа Показати IP 22 Серпня 2014 18:50
Чому мовчить профспілка вчителів? Василю Григоровичу, Галино Павліно, профспілкові лідери в школах!!! Чому мовчимо??? Зараз ваш час! Коли вителів відправлятимуть у відпустки за свій рахунок, кричати буде пізно!
Анонім Показати IP 21 Серпня 2014 14:42
Здається , зараз є шанс, зробити навчання в школах по розуму: - відпрацюйте навчання предметів по курсах- наприклад курс хімії не один чи два уроки в тиждень - а курсом так як роблять в інших країнах, а то від одного уроку до іншого діти все забувають. - можливо потрібно обговорити тривалість уроку - з 45 хвилин до 40 . Звичайно , приймати рішення , відстояти їх на це треба мужність: єдине і це саме головне : це здоров'я наших дітей. Перегрузки здоров' я не добавлять. Ситуація в країні- це війна. Краще коли діти в холод перебудуть вдома . Але вимушений канікулярний період - треба з користю попланувати - це будинок учнівськоі молоді, це басейни , спортзали - дітям і батькам треба дати варіанти занять для дітей, альтернативу. Із недобрих часів треба шукати позитив . І він обов' язково знайдеться...
Олена Показати IP 21 Серпня 2014 16:01
Не бачу нічого страшного у тому, що два найхолодніших місяця діти проведуть вдома. Треба економити - значить треба. Можна подумати, що краще буде, якщо діти сидітимуть у шубах і чоботах у холодних шкільних класах і розводитимуть соплі.
до до Олена Показати IP 21 Серпня 2014 22:19
Це якщо є кому глядіти вдома. А що робити дітям, батьки яких ходить на роботу?
Марія до Олена Показати IP 22 Серпня 2014 18:57
Коли буде холодно в школах, той в квартирах буде ХОЛОДНО. Якийсь абсурд з тим навчанням у червні, коли вже ніхто з дітей не сприйматиме науки після такого навчального року.
Школа Показати IP 21 Серпня 2014 18:37
Гребенюка гнати вже давно треба з його бредовими ідеями
Тождество Показати IP 21 Серпня 2014 19:28
Управління освіти=Психлікарня

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus