USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Навіть індуси, й ті «лепечуть» рідною мовою, - консул. ФОТО

22 Жовтня 2013 11:28
Генеральний консул України в Любліні Іван Грицак зауважив, що українцям за кордоном не вистачає власної гордості.

Так, форум української діаспори «Єврорегіону Буг» відбувся сьогодні, 22 жовтня, у Луцьку.

У заході взяли участь представники українських громадських організацій із Польщі, Білорусі та України.

Зустріч розпочали із привітання дипломатів та гостей від голови Волинської ОДА Бориса Клімчука.

«Ми – сильна нація. Сьогодні ми розбудовуємо Україну та Волинь, де з кожним роком рівень життя населення покращується», - заявив очільник області.



Борис Клімчук наголосив на тому, що з часів незалежності зовнішню економіку Волині розширили до 90 країн.

Під час зустрічі розмовляли про шляхи реалізації культурних та освітніх проектів, а також про співпрацю між об’єднаннями українців у Польщі та владою.

Клімчук зауважив, що на співпрацю із поляками і білорусами дали 25 мільйонів євро.

«Лозунги в музей, прапори в чохли і починайте виконувати домашні завдання», - процитував екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського голова Волинської ОДА.



На це Генеральний консул України в Любліні Іван Грицак зауважив, що українцям за кордоном не вистачає власної гордості.

Дипломат розповів, що у 50 вишах Польщі навчаються понад 7 тисяч молодих людей з України, тоді як рівень безробіття – майже 19 %. Зі слів консула, в українських студентів, які навчаються у Польщі, шанси влаштуватись на роботу мінімальні, оскільки згідно із законом пріоритет на робочі місця надають саме корінним мешканцям країни – полякам.



«А взагалі наша молодь не має власної гідності, і, прийшовши на терени Польщі, намагається розчинитися у цьому середовищі. Навіть приїжджі індуси, й ті «лепечуть» своєю, рідною мовою», - зі смутком зауважив дипломат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Александр Показати IP 22 Жовтня 2013 13:03
Как-то очень уж дипломатично завуалированно что-то хотел сказать хамовитый ураинский консул в Люблине. Я так и не понял, а)в чем нехватка гордости украинцев? нужно говорить на украинском в Люблине? также и в других странах еврозоны?; б)почему такое шовнистическое хамство по отношению к индусам?; в) в любой стране Евросоюза преимущества на работу отдается своим, так что, туда не ехать на учебу украинцам? Такой консул - большое приобретение дипломатической политики Украины на пути в Евросоюз.
Василь Показати IP 22 Жовтня 2013 13:14
При чому тут "молодь не має власної гідності"? Дипломат чув про таке слово, як "асиміляція"? Це процес інтеграції одного народу в інший, і це саме те, чого прагнуть всі європейські країни. Араби, цигани і індуси асимілюватися не хочуть і не будуть, вони створюють свої анклави та гетто зі своєю релігією, правилами та стилем життя у своїй новій країні проживання, і від цього усі проблеми. Українці ж навпаки, готові вчити мову нової країни, переймати її традиції, цікавитися культурою. Хіба це так погано? В чужий монастир зі своїм указом не лізуть, і це правильно. Але увага, парадокс: негру або арабу можна запросто попасти жити в Євросоюз, прикрившись війною, голодом, переслідуваннями, расизмом, та іншою маячнею. А українцю, який готовий чесно працювати і інтегруватися в нове суспільство - фігвам. Чому так, може хто пояснить?
Андрій Показати IP 22 Жовтня 2013 13:31
Коли врешті інтереси нашої держави будуть представляти справжні фахові дипломати, а не колишні свинопаси?
Не ВАНГА Показати IP 22 Жовтня 2013 13:43
Погоджуюсь і з Василем і з консулом! Дійсно гордість українця вмерла ще не встигнувши народитися!!! Чи хоч один поляк виїжджав зі своїх теренів мити дупу італійській бабусі і чи хоч одна полька др... прутня "напівпаралізованому" хтивому дідуганові? Мотивуючи це грошовими нестатками. Ні. Вони маючи, ще з молоком матері, почуття гонору кажуть:єстем поляк! І все. І в разі чого протестують і виходять на вулицю. А ви потерпіть до 26 серпня 2032 року -проблеми скінчаться, український астероїд вирішить все...
dsldsledfx до Не ВАНГА Показати IP 22 Жовтня 2013 14:29
ЗХвичайно))),що виїжджали! Перш ніж це писати-взнай с-ки поляків в Італії, недоумку!
Александр до Не ВАНГА Показати IP 22 Жовтня 2013 14:30
Вы когда-нибудь были в польских кварталах Брюсселя или Лондона? В Брюсселе этот квартал возле метро Merode, там и масса кафешек польских. Зайдите, переговорите, кто чем занимается, на хрена глупости писать?
не дипломат Показати IP 22 Жовтня 2013 14:32
"...індуси, й ті «лепечуть» своєю, рідною мовою», Досить "дипломатично" відзивається про інші мови "так званий" - консул - дипломат...
Амєлія Показати IP 22 Жовтня 2013 15:19
Треба любити свою Батьківщину ,тоді появиться і гордість і українська мова.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus