USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Нічне небо над Луцьком осяяли сотні вогників миру

9 Травня 2016 00:33
Сотні жовто-блакитних кульок з вогниками миру всередині піднялись над нічним небом Луцька у якості шани та пам’яті до тих, хто боровся з нацизмом під час Другої світової війни.

Такою мистецькою акцією закінчили годинну концертну програму під назвою «1939-1945. Пам'ятаємо. Перемагаємо». Подарували її лучанам студенти та викладачі Волинського державного училища культури і мистецтв імені Стравінського.

Незважаючи на пізню годину, чимало лучан прийшли на центральну площу міста, аби послухати патріотичних пісень у симфонічному виконанні. У захваті від такого виконання залишились пан Володимир та пані Валентина:

«Це дуже добре, що залучили місцеві колективи. І прийшло дуже багато молоді. День пам’яті є дуже важливим, адже ми не повинні забувати про те, як українці та інші народи мужньо боролись з фашизмом».
Приємним сюрпризом така акція стала для мешканки Луцька Мар’яни Сорочук. Проте, з її слів, інформацію про концерт та мистецьку акцію слід було краще поширити серед лучан, аби їх відвідало ще більше людей.

«Це була прекрасна акція. Студенти дуже гарно постарались. Було тепло, душевно. І ця атмосфера, коли запускали кульки, була надзвичайною», - каже пані Мар’яна та додає, що на дійство можна було б запросити і ветеранів.
До слова, пізню годину проведення акції вибрали не випадково. Секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко, яка прийшла на концерт з сім’єю, каже, що саме в цей час 71 рік тому підписали Акт про капітуляцію німецьких збройних сил. Війна у Європі закінчилась. Відтак, цей час і став символічною Першою хвилиною миру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сергий Показати IP 9 Травня 2016 09:30
Хай живе Перемога!!!
Андрій Показати IP 9 Травня 2016 11:38
Зачепити ті патріотичні кульки за наше вельмишановне керівництво з руками в кишенях і хай летять. Можливо це "щастя" комусь на голову впаде. Ото повезе... А в Луцьку без них життя наладиться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus